Батько голови Львівської ОДА купив нову нафтогазову свердловину в 17 разів дорожче від стартової ціни

21:19 20 жовтня 2021 р.

Фото до новини

Сьогодні, 20 жовтня, Державна служба геології та надр України провела електронні аукціони. Під час торгів реалізували два спеціальних дозволи для геологічного вивчення нафтогазоносних надр, у тому числі дослідно-промислової розробки родовищ, з подальшим видобуванням нафти, газу природного і конденсату терміном на 20 років.

Про це інформує Державна служба екології та надр України, пише Dailylviv.com.

Один зі спецдозволів наданий на Жуківську площу, яка розташована у Полтавському районі Полтавської області, за 15 км від обласного центру.

"Цей вуглеводневий лот стартувала з 5 305 850 гривень. Під час конкурентних прозорих торгів ціна його продажу зросла в 17 разів – до 90’001’000 гривень.

За право отримати дозвіл на користування надрами змагалося чотири учасники. Перемогу здобуло ТОВ «Горизонти», запропонувавши найвищу ціну",- йдеться в повідомленні.

Площа об'єкту становить 57,72 кв. км.

На Жуківській площі передбачено спорудження свердловини завглибшки максимум 5000 метрів. Перспективні видобувні ресурси вуглеводнів тут складають 3,9 млрд м3 газу, 340 тис. тонн газового конденсату.

«Уряд поставив амбітне завдання: позбутися від енергозалежності до 2030 року, шляхом імпортозаміщення. За останні півтора роки Служба провела величезну роботу в напрямі нарощення власного видобутку – дала початок масштабним вуглеводневим проектам на площі 50 тисяч квадратних кілометрів як на шельфі, так і на суходолі. Також підготувала 50 нафтогазових об’єктів в Інвестиційний атлас для винесення на електронні торги», – наголосив голова Держгеонадр Роман Опімах.

Згідно з інформацією YouСontrol, кінцевими бенефіціарними власниками ТОВ "Горизонти" є Зіновій Козицький, батько голови Львівської ОДА, і Карел Комарек (Швейцарія).

Нагадаємо, 16 серпня 2021 року, Державна служба геології та надр України видала ТОВ "Горизонти" зі Львова спеціальний дозвіл за реєстраційним номером 6551 на видобування нафти і газу (промислову розробку родовищ) у гірському родовищі, розташованому за 15 кілометрів на південний захід від міста Миколаїв на Львівщині.

Мазепа з партнерами видобуватиме газ і нафту на 80 квадратних кілометрах Самбірщини

На Львівщині відкрили два родовища природного газу

За 13 км від Дрогобича продають газове родовище

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів