На Львівщині відкрили два родовища природного газу

09:40 27 лютого 2019 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

2018 року Львівської області зріс видобуток природного газу та нафти.

Про це, як повідомили в прес-службі Львівської облдержадміністрації, розповів під час звіту директор департаменту паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження Львівської ОДА Володимир Лялька. За його словами, «впродовж року нафтогазова промисловість забезпечила стабільний видобуток, постачання, транспортування вуглеводнів, як на експорт, так і внутрішнім споживачам».

«Упродовж 2018 року було видобуто природного газу на 13,5% більше аніж показники 2017 року, а нафти – на понад 2%. Найбільшим видобувним підприємством газу на Львівщині є ГПУ «Львівгазвидобування», котре у 2018 році видобуло на 5% більше, аніж у 2017 році. Підприємством у 2018 році видобуто 2,579 тисячі тонн нафти, нафтового бітуму і конденсату, що на 4% (80 тонн) більше ніж за аналогічний період 2017 року», – поінформував також Володимир Лялька.

Директор департаменту паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження Львівської ОДА зазначив: «Окрім цього введено в експлуатацію11 нових свердловин. Цей рік показовим ще тим, що підприємству вдалося не лише припинити природне падіння видобутку газу на виснажених родовищах,що експлуатуються з минулого століття і загалом вважають такими, що віддають залишкові запаси газу, а й наростити його видобуток на 4, %».

Володимир Лялька розповів також: «Торік відкрили два родовища природного газу. За результатами проведених пошуково-розвідувальних робіт суб’єктами господарської діяльності відкрито два родовища природного газу, прогнозні запаси яких, виходячи з проведених сейсмічних досліджень та пошуково-розвідувальних робіт, – один мільярд кубометрів у кожного. Це Гірське газове родовище ТОВ «Горизонти» на території Дрогобицького району та Домбровське газове родовище ТОВ «Трубопласти» на території Жидачівського району».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів