Ділянку на вул. Городоцькій влада Львова продає бізнеспартнеру підсанкційного ексмитника

10:33 28 квітня 2022 р.

Фото до новини

Управління земельних ресурсів Львівської міськради провело аукціон на продаж землі на вул. Городоцькій, 355а. На сайті Prozorro.Sale вже опублікували повідомлення про намір укласти договір. Наразі перемагає пропозиція ТОВ «Сфера». Компанія хоче придбати ділянку за 6,1 млн грн.

Про це повідомляють Наші гроші. Львів, пише Dailylviv.com.

Власниками компанії є Ярослав Гнідець та Віктор Гнідець. Інша компанія останнього ще у квітні 2021 року потрапила під санкції РНБО, які накладали на тих, хто підозрюється у контрабанді. Так, Віктор Гнідець є співвласником «Равтранс» разом із Ганною Бокало, дружиною екс-митника Івана Бокала.

На аукціоні продають ділянку площею 0,199 га. Ця ділянка призначається для будівництва та обслуговування ринкової інфраструктури (адміністративних будинків, офісів). У випадку, якщо підпишуть договір із ТОВ «Сфера», то вартість землі становитиме 305 тис. грн за одну сотку. Стартова ціна землі була 2,94 млн грн, тобто майже 148 тис. грн за сотку. Поточна пропозиція удвічі дорожча, ніж стартова вартість ділянки.

Для порівняння минулого тижня управління продавало ділянку під промисловість на вул. Бескидській (81 тис. грн/сотка), а 27 квітня  ‒ на вул. Трускавецькій ‒ під будівництво складів (260 тис. грн/сотка).

Участь у аукціоні взяло п’ять претендентів. Юрій Бернацький і ТОВ «Промеко» за остаточними пропозиціями запропонували ціну близьку до стартової ‒ майже 3 млн грн. Ірина Каспрук хотіла придбати ділянку у 3,9 млн грн. Але найбільше бажання придбати землю виявилось у ПП «Роман Плюс» і ТОВ «Сфера». Обидві компанії запропонували за землю вдвічі дорожче початкової ціни ‒ 6,1 млн грн, але «Сфера» зробила ставку на 100 грн дорожчу.

ПП «Роман Плюс» належить Роману Михайліву. Він президент ФК «Львів» та скандальний забудовник. Його компанії самовільно встановлювали МАФи, а його ресторан «Хутірець» намагалась знести виконавча служба та Львівська міськрада, оскільки за документами приміщення ресторану було житлом. Разом з тим це не завадило міській раді у січні 2022-го дозволити іншій фірмі Михайліва будувати 55-метровий готель в зоні лікувальних закладів.

ТОВ «Сфера» зареєстрована у Жовкві, а його основним видом діяльності є надання майна в оренду. Віктор Гнідець є бізнес-партнером дружини відомого екс-митника з Львівщини Івана Бокала. Останній також працював начальником Рава-Руської митниці та був депутатом Львівської облради. Бокало також особисто потрапив під санкції РНБО щодо людей, яких підозрюють у контрабанді.

Крім того, Гнідців і Бокалів поєднують великі земельні ділянки у Брюховичах, які зараз є предметом кримінального розслідування.

Сьогодні у Львові продали ділянки під склади, гуртівні і офіси: скільки коштували

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів