Серед секондхенду на кордоні у Рава-Руській знайшли 2 тонни нової пряжі

20:30 26 серпня 2021 р.

Фото до новини

Працівники Львівської митниці вилучили понад дві тонни пряжі, яку намагалися ввезти в Україну з приховуванням від митного контролю.

Днями в пункт пропуску «Рава-Руська - Гребенне» з Польщі у транзитному митному режимі в’їхав вантажний автомобіль під керуванням іноземного громадянина. Згідно з документами, поданими до митного контролю, вантажівка переміщувала на адресу одного з підприємств Молдови понад 20 тонн вживаного одягу. Відправником та продавцем значилась одна з бельгійських компаній.

Однак під час огляду вантажу митники спільно з  прикордонниками серед вживаного одягу виявили понад дві тонни пряжі в фабричних упаковках, з етикетками відомих виробників.

Таким чином, директор компанії з Бельгії як підставу для переміщення товарів подав документи, що містять неправдиві відомості щодо найменування товару, їх кількості та вартості.

Такі  дії мають ознаки порушень митних правил, передбачених  ч. 1 ст. 483 (Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю) Митного кодексу України. 

Незадекларований товар, орієнтовною вартістю понад 500 тис. гривень,  вилучено. Справу буде скеровано до суду.

У ПП Рава-Руська змінять порядок контролю

У Шегинях буде оновлено піший перехід, а в Раві-Руській - збудовано новий, - комісія ЛОР

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів