Більшість львівських МАФів мають генератори і працюватимуть під час вимкнень енергопостачання

20:55 8 грудня 2022 р.

Фото до новини

Підприємці закупили генератори за власні гроші ще до дії програми відшкодування коштів Львівської міськради, а тому на компенсацію не дуже розраховують.

Про це стало відомо під час розмови у Львівському пресклубі, де обговорювали новий проєкт рішення сесії ЛМР щодо діяльності МАФів, пише Dailylviv.com.

«Коли почалася криза зі світлом, жодної програми відшкодування ще не було, - розповіла Марія Марущак, голова ГО «Самопоміч ФОП». - Більшість підприємців закупили генератори, бо треба було рятувати свій маленький бізнес. Багато хто закуповував генератори закордоном, комусь привозили друзі». 

Вже пізніше, каже підприємниця, Львівська міськрада надіслала підприємцям гугл-форму для заповнення, щоб дізнатися про стан справ. 

«Це стандартна форма для всіх об’єктів: перелік товарів і питання - чи є генератори. І ми з’ясували, що 50-60% від усіх об’єктів Львова, які їх мають, це якраз МАФи», - наголосила Марія Марущак. 

Не так давно Львівська міськрада оприлюднила чималий перелік торгівельних об’єктів, які працюватимуть навіть під час вимкнення електроенергії. МАФів серед них немає, але все ж таки вони працюватимуть, як і великі супермаркети. 

«З нами ніхто з посадовців міськради не говорив на цю тему, не радився, але ми будемо працювати, - каже Марія Марущак. – Адже МАФ є окремим будівельним об’єктом, а тому навіть при повній відсутності електропостачання він нормально функціонує від генератора. Ми готові виконувати свою роботу та забезпечувати містян найнеобхіднішими продуктами і товарами навіть під час вимкнення електрики». 

Чи буде компенсація за придбання генераторів від міської влади за оголошеною програмою, на яку можуть розраховувати власники кав’ярень, ресторанів і готелів, малі підприємці Львова наразі не знають. 

«Ми розкинули по своїх групах інформацію, кілька власників МАФів на неї подалось. Але рішення ще не прийняли, очікуємо», - сказала Марія Марущак. 

Львівським МАФам дозволили працювати до кінця 2023 року: що далі (відео)

У Львові півроку не скликають робочу комісію з врегулювання діяльності МАФів,- підприємці (відео)

Чому ЛМР не включає в перспективну схему МАФи, які виконали всі вимоги влади (відео)

МАФи у Львові: залишити чи ліквідувати?

Закриття МАФів на користь супермаркетів у Львові зупинив адмінсуд, але мерія подала апеляцію

У Львові більшості МАФів дозволили працювати. Меншість обурилась і хоче палити шини

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів