48 млн грн у Львові, 43,5 млн у Трускавці: виплатять державний борг підприємцям через COVID-19

09:19 3 листопада 2021 р.

Фото до новини

Львівський обласний центр зайнятості одержав 109 млн грн для погашення заборгованості з виплати допомоги з часткового безробіття, що виникла перед суб’єктами господарської діяльності, які торік призупинили або скоротили виробництво через загострення епідемічної ситуації.

Цього року програма підтримки малого і середнього бізнесу у час пандемії COVID-19 не фінансувалася з держбюджету. Лише у вересні Кабінет Міністрів ухвалив рішення про надання коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття для фінансування виплати допомоги з часткового безробіття у період карантину. Про це Львівський обласний центр зайнятості повідомив Dailylviv.com.

«Допомогу з часткового безробіття, загальна сума якої у Львівській області торік сягнула понад 375 млн грн, отримали понад 40 тис. жителів області з числа найманих працівників і приватних підприємців-одноосібників, – повідомив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк. - Окрім того, у грудні торік ми виплачували одноразову матеріальну допомогу у період зимового локдауну. Нею скористалися понад 5 тис. осіб, на рахунки котрих були перераховані кошти на загальну суму 24 млн грн. Запроваджена державна програма допомогла уникнути колапсу в сфері зайнятості через різке зростання рівня безробіття у період пандемії. Днями обласний центр зайнятості профінансований майже на 109 млн грн, що дозволить повністю погасити заборгованість з виплати допомоги з часткового безробіття, що виникла перед суб’єктами господарської діяльності, які торік призупинили або скоротили виробництво через загострення епідемічної ситуації. Кошти вже перераховані на рахунки 778 працедавців і фізичних осіб-підприємців».

За словами директора ЛОЦЗ, найбільша заборгованість виникла перед фірмами і компаніями, а також фізичними особами-підприємцями, що ведуть діяльність у Львові (342 суб’єкти господарювання, сума боргу – понад 48 млн грн), Трускавці (159 підприємств і ФОПів, сума боргу – 43,5 млн грн) та Моршині (52 суб’єкти господарювання, сума боргу – понад 9 млн грн).

На Львівщині бракує кілька тисяч працівників: переважно кваліфікованих робітників з інструментом

Найбільше іноземців працює на Львівщині з трьох країн: найменше - зі США і Росії

На Львівщині за темпами працевлаштування жінки випереджають чоловіків

На Львівщині найбільший попит на дві категорії робітників: скільки їм платять

Два десятки вакансій із заробітком 20 тис грн пропонують працедавці Львівщини: де і кому

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів