На Львівщині вісім безробітних змагаються одне робоче місце з оплатою більше 8 тисяч гривень

13:21 11 березня 2021 р.

Фото до новини

Торік за одне вільне місце праці на початку березня у Львівській області конкурували лише троє безробітних.

Станом 01.03.2021 року за сприяння служби зайнятості роботу у Львівській області шукали 28 584 безробітних, для котрих налічувалося 3669 пропозицій працевлаштування. Середній рівень заробітної плати, зазначений у вакансіях, становив 8230 грн. 

Про це повідомив відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи Львівського обласного центру зайнятості, пише Dailylviv.

Найбільшу винагороду претендентам на вільні робочі місця задекларували працедавці Радехівського (10087 грн), Миколаївського (9346 грн) та Буського (9212 грн) районів, а найменша пропонована зарплата зафіксована на Мостищині (6291 грн) та Жидачівщині (6335 грн).

Як повідомив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк, сталим попитом на локальному ринку праці користуються кваліфіковані робітники з інструментом (швачки, монтери кабельного виробництва, електромонтери з ремонту та обслуговування електроустаткування, електрогазозварники, слюсарі-сантехніки, кондитери, слюсарі з експлуатації та ремонту підземних газопроводів), робітники з обслуговування, експлуатації устаткування та машин (водії, оператори автоматичних та напівавтоматичних ліній верстатів та установок, виробники морозива, токарі, водії тролейбуса, трактористи, машиністи крана), працівники сфери торгівлі та послуг (продавці, кухарі, молодші медичні сестри, офіціанти, бармени), а також інженери різних профілів, менеджери та економісти з відповідним досвідом роботи.

Загалом у січні-лютому за скеруванням служби зайнятості працевлаштовано 4659 осіб, у тому числі 2886 безробітних. Із початку року новоствореними робочими місцями, за які працедавці мають право на відшкодування витрат зі сплати єдиного соціального внеску, забезпечено 15 клієнтів, ще 9 безробітних відкрили власну справу, скориставшись одноразовою виплатою допомоги з безробіття для започаткування бізнесу, а 1069 жителів області задля підвищення рівня конкурентоспроможності на ринку праці пройшли професійне навчання, перенавчання або підвищили кваліфікацію, із них 425 навчалися у Львівському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

За одне вільне місце праці на початку березня в області конкурували 8 безробітних (торік було 3).

У Львові інвентаризують земельні ділянки всіх дитячих та спортивних майданчиків

Львівська влада забере у Львівгазу мережі і зменшить ціну доставки газу вдвічі

Садовий назвав місце у Львові, де збудують конгресцентр, мерію, будівлю для університету, парковку тощо

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів