Садовий назвав місце у Львові, де збудують конгресцентр, мерію, будівлю для університету, парковку тощо

19:41 10 березня 2021 р.

Фото до новини

Мерія Львова неодноразово інформувала громаду про намір збудувати великий конгресцентр у центральній частині міста. Як повідомив мер Львова Андрій Садовий, йдеться про територію між вул. Городоцькою і вул. Шевченка біля церкви св. Анни.

Про це він нагадав сьогодні, після заяви на форумі "Україна 30" заступника голови Офісу президента Кирила Тимошенка про наміри збудувати у Львові конгресцентр.

«Ми вже неодноразово інформували громадськість про намір вибудувати великий новий конгресцентр. Це є територія за церквою Анни, де зараз розміщуються об'єкти військових. Вони, до речі, ще 5 років тому мали передати ту ділянку місту взамін на те, що ми фактично вирішили проблему КЕЧівського житла. А це дуже великі кошти місто потратило.

Має бути проведений архітектурний конкурс, і там мають бути збудовані нові будівлі. В першу чергу, це великий конгресцентр, який вечорами може працювати як концертний хол.

Також там має бути великий комплекс мистецький, де можна експонувати твори мистецтва. А ви знаєте, їх є дуже багато у львівських музеях, але дуже часто сьогоднішні реалії музею не відповідають тому, що люди хочуть побачити: нові, красиві, сучасні простори.

Також там має бути велика парковка на понад 1000 місць, тому що там якраз є схил між вул. Городоцькою і вул. Шевченка.

Також є ідея там збудувати будівлю для Національного університет ім. І. Франка, тому що у них є прекрасні музейні експонати на вул. Грушевського, але, чесно кажучи, умови, в яких ці експонати зберігаються, бажали би кращого.

От, власне, така концепція цього великого простору. Це такий розвитковий простір, який має бути окрасою для міста, для країни", — прокоментував міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, раніше Садовий заявляв, що на ділянці між вул. Городоцькою і вул. Шевченка біля церкви св. Анни збудують нову львівську мерію.

П'ять нових гетто: нові депутати Львова перетворюють місто на житловий концтабір

Компанія депутата Львівської міськради збудує житловий комплекс біля стадіону "Україна"

Квартал Під Голоском: виконком додав поверхів для забудовників

ЮНЕСКО надіслала лист у МЗС про вандальну забудову історичного центру Львова

Компанія депутата Львівської міськради збудує житловий комплекс біля стадіону "Україна"

Бербека, Князевич, Марчак і Пушинський будуватимуть в історичному ареалі Львова

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів