Новини Львова (cтор. 6974)

Фото для новини

16:28 23 квітня 2015 р.

На Львівщині виплатять понад 42,6 млн. грн учасникам АТО, ветеранам і жертвам нацистських переслідувань

Як повідомили в четвер «Щоденному Львову» в прес-службі ЛОДА, Львівщина одна з перших у повному обсязі надані виділені з держбюджету кошти в сумі понад 42,6 млн. грн на особові рахунки ветеранів війни та осіб, на яких поширюється дія Законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» і «Про жертви нацистських переслідувань» для отримання одноразової грошової допомоги.

Політика

Фото для новини

16:12 23 квітня 2015 р.

Українські виші не потребують абітурієнтів з поглибленим рівнем знань (відео)

Якщо абітурієнт цього року складе тестування ЗНО з української мови та літератури менше, ніж на сто балів, то до наступних тестувань ЗНО він вже не буде допущений.

Наука і техніка

Фото для новини

15:56 23 квітня 2015 р.

Наступного року математику та історію України складатимуть в рамках ЗНО (відео)

Цього року два іспити з державної підсумкової атестації учні 11 класів складатимуть з 22 до 28 травня за розкладами, які будуть сформовані навчальними закладами. У попередні роки точні дати вказувало Міністерство освіти. Цього – дали тільки межі термінів.

Наука і техніка

Фото для новини

15:56 23 квітня 2015 р.

На сесії Львівської міськради прийняли Програму забезпечення житлом учасників АТО

Як повідомили в четвер «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, «насамперед житло буде надаватися сім’ям загиблих, друга черга – учасники АТО, які зазнали каліцтв, несумісних з подальшим продовженням трудової діяльності, в третю чергу житло отримають діти-сироти, батьки яких перебувають у зоні АТО і мають статус учасника бойових дій».

Політика

Фото для новини

15:50 23 квітня 2015 р.

Депутати Львівської міськради ухвалили надати ділянки для будівництва житла учасникам війни

Як повідомили в четвер «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, «конкретне закріплення конкретної квартири за будь-якою особою буде здійснюватися за спільним рішенням громадської комісії з житлових питань при виконавчому комітеті України і робочою групою, створеною розпорядженням міського голови, куди входять представники Спілки».

Політика

Фото для новини

15:32 23 квітня 2015 р.

Автомобілі з табличками ЗНО працівники ДАI завтра будуть пропускати першочергово (відео)

Усі шкільні автобуси, які будуть довозити учнів шкіл в пункти тестування, матимуть на лобовому склі табличку з надписом «ЗНО». Крім того, учням та їхнім батькам, які доїжджатимуть приватним транспортом, також радять клеїти таку табличку на лобове скло. Адже є домовленість з працівниками ДАЇ, що в разі виникнення корків, такі автомобілі будуть пропускати позачергово.

Наука і техніка

Фото для новини

15:25 23 квітня 2015 р.

Об 11.00 у пункт тестування нікого не впустять, – директор (відео)

Завтра, 24 квітня, починається ЗНО-2015. Учасники будуть складати тести з української мови та літератури. У Львівській області таких бажаючих – понад 19 тисяч. Всі вони мали змогу зареєструватися впродовж січня та лютого. Тестування відбудеться в 75 пунктах тестування.

Наука і техніка

Фото для новини

15:18 23 квітня 2015 р.

Угорці передали Львівському центру екстреної медичної допомоги допомогу на понад $40 тисяч

Як повідомили в четвер «Щоденному Львову» в прес-службі обласної ради, Угорська Мальтійська служба допомоги передала КЗ ЛОР «Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» гуманітарну допомогу. у вигляді медичних приладів та препаратів загальною вартістю понад $40 тисяч.

Медицина

Фото для новини

14:54 23 квітня 2015 р.

На сесії Львівської міськради вилучили з порядку денного 12 питань і включили до нього додаткові (оновлено)

Як повідомили в четвер «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, сьогодні на сесії міської ради сформували порядок денний пленарного засідання, з якого було вилучено дванадцять питань, а також внесено багато питань з голосу.

Політика

Фото для новини

14:44 23 квітня 2015 р.

На Львівщині 300 американських десантників тренують 900 бійців Національної гвардії України

Як повідомили в четвер у прес-службі НГУ, в навчаннях на Яворівському полігоні братимуть участь полк «Азов», батальйон імені Кульчицького, підрозділи «Ягуар», «Омега» та інші частини з Києва, Харкова, Запоріжжя, Одеси, Львова, Івано-Франківська й Вінниці.

Ситуації

Фото для новини

14:05 23 квітня 2015 р.

На «Арені Львів» навчатимуть надавати допомогу пацієнтам в умовах бойових дій

Як повідомили в четвер «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, 25 квітня у рамках 7-ї Східноєвропейської конференції з проблем стоматологічної імплантації на «Арені Львів» пройде симпозіум «Особливості надання стоматологічної допомоги та реабілітації пацієнтів з ураженнями щелепно-лицевої ділянки в умовах проведення бойових дій».

Медицина

Фото для новини

13:20 23 квітня 2015 р.

Львівщина отримала з держбюджету на виплату соціальної допомоги 1,254 мільйона гривень.

Як повідомили в четвер «Щоденному Львову» в прес-службі ЛОДА, в квітні наша область отримала черговий транш субвенції з державного бюджету на виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім'ях.

Ситуації

Фото для новини

13:15 23 квітня 2015 р.

Минулої доби в боях на сході України поранено сімох українських військових, – РНБОУ (відео)

У сьогоднішніх «Зведених даних» Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України повідомляється також: «За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає».

Політика