Депутати Львівської міськради ухвалили надати ділянки для будівництва житла учасникам війни

15:50 23 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: portal.lviv.ua

Як повідомили в четвер «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, «конкретне закріплення конкретної квартири за будь-якою особою буде здійснюватися за спільним рішенням громадської комісії з житлових питань при виконавчому комітеті України і робочою групою, створеною розпорядженням міського голови, куди входять представники Спілки».

У прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 23 квітня, «Щоденному Львову»:

«Сесія Львівської міської ради підтримала питання «Про затвердження ЛКП «Рембуд» проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та надання земельної ділянки у районі вул. Під Голоском». Відповідно до ухвали, одну земельну ділянку відвели для ЛКП «Рембуд». Але внесли зміни в проект ухвали і зарезервували дві земельні ділянки для будівництва житла для учасників АТО. 

Ухвала затвердила ЛКП «Рембуд» проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки та надала в постійне користування земельну ділянку площею 0 6350 га у районі вулиці Під Голоском для будівництва та обслуговування багатоквартирних житлових будинків сім’ям загиблих військовослужбовців-учасникам антитерористичної операції, військовослужбовцям-учасникам АТО, учасникам добровольчих батальйонів, які були задіяні у проведенні АТО, та військовослужбовцям Державної прикордонної служби України – учасникам АТО, за рахунок земель, що не надані у власність або користування земель, перевівши їх до земель житлової та громадської забудови, за функцією використання – землі житлової забудови. Міський голова Львова Андрій Садовий додав:

«Конкретне закріплення конкретної квартири за будь-якою особою буде здійснюватися за спільним рішенням громадської комісії з житлових питань при виконавчому комітеті України і робочою групою, створеною розпорядженням міського голови, куди входять представники Спілки.

Цим рішенням ми призупиняємо будь-яку процедуру реалізації з аукціонів цих двох сусідніх земельних ділянок. В подальшому рішення стосовно розпорядження цими земельними ділянками приймає рада. На наступному засіданні сесії пропоную добре обдумати, яким чином застерегти, щоб люди були спокійні», - розповідає начальник юридичного управління Гелена Пайонкевич.

«Стосовно контролю, я переконаний, що мають бути визначені особи від громадськості, які будуть контрольною групою. Кожен крок буде контрольований громадськістю, журналістами».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів