ЗСУ можуть опинитися на території росії, - секретар РНБО

10:19 30 грудня 2022 р.

Фото до новини

Україна також реагуватиме, якщо почнуться бойові дії з території Білорусі.

Про це повідомило Польське радіо з посиланням  «Kyiv Post», пише Dailylviv.com.

Якщо цього вимагатиме ситуація, українські збройні сили також можуть опинитися на території Росії, — заявив секретар РНБО України Олексій Данілов. Він додав, що Україна також реагуватиме, якщо почнуться бойові дії з території Білорусі.

Відповідаючи на запитання, чи може українська армія перебувати на території Росії, щоб захищати Україну, Данілов сказав: «Якщо для захисту нашої країни треба буде опинитися там, де ми вважатимемо за необхідне, ми там будемо. І ні в кого питати не будемо. І всі ці балачки, що не треба когось там дратувати, це нісенітниця».

Данілов також підкреслив, що Україна відреагує, якщо бойові дії почнуться з території Білорусі.

«Білорусь окупована РФ. Російські військові поводять себе там, як у себе вдома. Коли буде прийнято рішення, не дай Боже, що білоруси починають військові дії, тоді ми будемо реагувати», — сказав Данілов, додавши, що поки жодного випадку участі білорусів у війні з Україною не зафіксовано.

Данілов зазначив, що «нині остаточної домовленості немає. Але це не означає, що Путін не буде намагатись надалі тиснути на Лукашенка». «Це ж не перша спроба Путіна залучити Лукашенка як суб’єкта в цю криваву м’ясорубку, яку РФ розпочала 24 лютого», — сказав секретар РНБО України.

За словами Данілова, Лукашенко розуміє, що «якщо він це зробить, то тоді йому треба буде ставити крапку на житті найближчим часом». «Ніхто у світі, в Україні, Білорусі йому це не пробачить», — додав він.

Білорусь покидає російський літак-навідник А-50

У 2023 році Україна може отримати балістичні ракети ATACMS дальністю до 300 км: умова

Міноборони Білорусі заявило, що ППО РБ збила ракету

ЗСУ збили 54 з 69 російських ракет, - Міноборони

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів