США не заохочують Україну бити по території Росії, але й не перешкоджатимуть, якщо Київ робитиме це власною зброєю

03:02 7 грудня 2022 р.

Фото до новини

Вашингтон не має наміру заважати Києву самостійно розробляти ракети великої дальності.

Про це повідомив Голос Америки, пише Dailylviv.com.

Держсекретар Ентоні Блінкен підтвердив, що США та їхні партнери, як і раніше, готові зробити все для того, щоб Україна могла захистити себе від російської агресії.

Сполучені Штати у вівторок заявили, що Вашингтон не «заохочував» Україну завдавати ударів по Росії. Цю заяву було зроблено після атак безпілотників на російські авіабази, які, за повідомленнями деяких ЗМІ, вчинив Київ.

«Ми не заохочували і не створювали можливостей для українців завдавати ударів усередині Росії. Але важливо розуміти, через що щодня проходять українці в умовах російської агресії, що триває», — сказав Блінкен, звинувативши Росію в тому, що вона перетворює зиму на зброю за допомогою атак на громадянську інфраструктуру.

Виступаючи на прес-конференції, Блінкен запевнив, що США та їхні партнери сповнені рішучості «зробити все для того, щоб у руках [українців]... була зброя, необхідна їм для самозахисту, захисту своєї території, захисту своєї свободи».

Міністр оборони США Ллойд Остін, який разом із Блінкеном брав участь у переговорах з австралійськими колегами та у зустрічі з пресою, заявив, що Вашингтон не заважає Києву самостійно розробляти ракети великої дальності.

«Коротка відповідь – ні. Ми абсолютно цього не робимо, – сказав Остін. – Ми не працюємо над тим, щоб перешкодити Україні розвивати власні можливості».

Раніше президент США Джо Байден публічно заявляв, що Вашингтон не пропонуватиме Україні ракетні комплекси більшої дальності, побоюючись можливої ескалації конфлікту.

До держбюджету надійшло $1,5 млрд від США: на що підуть гроші

США надали Україні зброї на 400 млн доларів

ППО, бронекатери: США оприлюднили новий пакет допомоги Україні (відео)

Чому США відмовилися надавати Україні нові дрони Gray Eagle

Допомогу США та ЄС з відновлення в Україні енергетики координуватиме поляк

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів