ЗС РБ трохи збільшили сили у прикордонній території з Україною

20:00 23 липня 2022 р.

Фото до новини

У прикордонних районах Білорусі з Україною відбулася чергова ротація збройних сил РБ.

За останні два тижні моніторингова група «Беларускі Гаюн» зафіксувала збільшення пересування військової техніки залізницями Білорусі , пише Dailylviv.com.

Пік спостерігався 15-16 липня і 21-22 липня.

Про те, що йдеться саме про ротацію, говорить той факт, що після активного перекидання військової техніки в прикордонні райони, про що писали раніше, почався вивіз техніки, яка була в прикордонні раніше. Особливо це підтверджують факти масового вивезення техніки з прикордоння з Україною за останні кілька днів.

21-22 липня з Малоритського району (Брестської області) до Бреста перемістилося кілька великих колон з військовою технікою. 22 липня до Вітебська повернулася 103-та гвардійська повітряно-десантна дивізія, яка вивозилася на двох ешелонах. Велика частина техніки, що повернулася вглиб країни: БТРи, а також вантажні МАЗи і Урали.

Нагадаємо, що біля кордонів вже були великі скупчення техніки в березні-квітні, а на початку травня з Хойник стався вивіз кількох ешелонів з гусеничною технікою до Слоніма, у місце постійної дислокації 11-ї окремої гвардійської механізованої бригади. Потім цю техніку звозили до кордону з Литвою. Пізніше, перевіривши можливості сил реагування, привозили БМП до Бреста. За кілька днів без розвантаження повернули назад у в/ч у Слонім.

Тиждень тому зі Слоніма цю техніку завантажили і відвезли до Єльська. Після розвантаження її перемістили до села Бовгорка. Сьогодні частина техніки вже перемістили ближче до прикордонної території. Подібні перекидання відбувалися з 6-ю окремою гвардійською механізованою бригадою з Гродно.

Підсумуємо: на сьогоднішній день моніторингова група «Беларускі Гаюн» бачить, що у прикордонних районах Білорусі з Україною відбулася чергова ротація ЗС РБ і не більше. Так, незначне збільшення сил у прикордонні є, але на даний момент вони розраховані на формування більш надійної оборонної позиції.

Військові навчання у Білорусі продовжені на 13 полігонах: де і доки

У Білорусі, за 20 км від українського кордону, розвантажують ешелон з російською військовою технікою

Прибули пілоти з рф: на 5 аеродромах Білорусі почалися тренування з десантування

У Білорусі на військовому аеродромі побільшало ЗРК С-400, БМП і танків

Білорусь взяла під приціл столиці ухвалення рішень, - Лукашенко

Білорусь тримає ЗСУ в напрузі: біля кордонів зосереджено піхоту, танки, БМП

На кордоні Україна-Білорусь ЗСУ мінують небезпечні напрямки та облаштовують інженерні загородження

У повітряному просторі Білорусі чергує літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50У, - Генштаб

 

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів