Знайшли генерала ФСБ, який вибухом на Кримському мості помстився за смерть сина

21:30 9 жовтня 2022 р.

На світлині крайній праворуч - Кіріл Жало.

На світлині крайній праворуч - Кіріл Жало.

Генерал Алєксєй Жало міг не простити Кремлю вбивство свого сина Кіріла.

ТК Генерал СВР повідомив сьогодні, пише Dailylviv.com, про те, що президенту Росії Владіміру Путіну доповіли: вибух на Кримському мості та нещодавня пропозиція Путіну від директора ФСБ Алєксандра Бортнікова терміново змінити ключові постаті у керівництві другої служби ФСБ пов'язані безпосередньо. Вказують на пряму участь в організації вибуху на Кримському мості заступника керівника цієї служби Алєксєя Жало, мотивом якого може бути помста за смерть сина Кіріла, котрого було вбито у жовтні минулого року у Берліні.

Нагадаємо, що 19 жовтня близько 7.20 берлінська поліція виявила мертве тіло дипломата на вулиці під вікнами російського посольства, повідомили джерела Der Spiegel. Незрозуміло, чи було падіння причиною смерті, чи дипломат вже був мертвий перед падінням, але у зв'язку з тим, що будівля посольства РФ у Берліні має чотири поверхи, версія про суїцид була малоймовірною. 

А російське посольство заявило Der Spiegel, що це був нещасний випадок і відмовилося від коментарів з етичних міркувань. Натомість джерела у німецькій розвідці повідомили Der Spiegel, що вони підозрюють, що дипломат, який працював другим секретарем у посольстві, насправді був офіцером ФСБ і був пов'язаний з високопоставленим генералом ФСБ. 

The Insider і Bellingcat змогли встановити особу вбитого. Це - Кіріл Жало, син генерал-лейтенанта Олексія Жало - заступника начальника Служби захисту конституційного ладу і боротьби з тероризмом (СЗКЛБТ), також відомої як Друга служба або «Двійка». Саме це управління займалося позасудовими стратами активістів і журналістів у Росії, у тому числі отруєнням Алєксєя Навального, Дмітрія Бикова і Владіміра Кара-Мурзи.

Посольство Росії в Німеччині тоді заявило, що спекуляції, які з'явилися в ряді західних ЗМІ з приводу смерті дипломата, вважає абсолютно некоректними. А цими "спекуляціями" були якраз підозри з приводу того, що Кіріла Жало могли вбити самі ж росіяни. 

Екс-голова СБУ Валентин Наливайченко назвав генерала Жало винним у розстрілах активістів Євромайдану взимку 2014 року в Києві. За його словами, Жало з групою співробітників ФСБ прилітав до Києва і координував дії українських силовиків, які намагалися придушити Євромайдан.

До речі, журналіст «Комсомолкі», російський полковник запасу Віктор Баранець поклав відповідальність за вибух на Керченському мості на російські спецслужби, які він назвав «зрадниками». 

Кримський міст буде перекрито до 31 жовтня - Яндекс-карти

СБУ відреагувала на вибух Кримського мосту

Повідомляють про перші жертви на Кримському мості: хто загинув (доповнюється)

Путін розпочав арешти військових у Москві, - ГУР

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів