Фільм про отруєння у Росії Навального визнали найкращим на найпрестижнішому фестивалі документалістики

10:50 29 січня 2022 р.

Фото до новини

Фільм «Навальний» отримав на фестивалі Sundance одразу дві нагороди – «кращий документальний фільм за версією глядачів» та Festival Favorite Award.

Про це повідомив телеграм-канал Навальний, пише Dailylviv.com.

Перша нагорода традиційніша: вона щороку вручається документальному кіно, яке посіло перше місце за оцінками аудиторії серед інших документальних фільмів. 

А ось друга нагорода – виняткова, її не вручали багато років. Вона означає, що фільм «Навальний», за оцінками глядачів, обійшов не лише всі документальні, але й всі художні стрічки на фестивалі – тобто інші 84 фільми.

Sundance – найпрестижніший фестиваль у світі документального кіно, тому здобути одразу дві нагороди на ньому – дуже почесно.

Команда Навального висловила велику подяку режисеру Деніел Роеру і всій команді, яка працювала над фільмом.

Нагадаємо, що компанії HBO Max та CNN Films зняли документальний фільм про отруєння російського політика Алєксєя Навального. 

Режисером стрічки виступив канадський документаліст Деніел Роер. Він назвав фільм «неймовірною історією однієї людини та її боротьби з авторитарним режимом». 

20 серпня 2020 року Навального було отруєно, після чого його доправили в берлінську клініку «Шаріте», де він пройшов курс лікування. Опозиціонер повернувся до Росії в січні 2021 року, де його негайно заарештували і засудили до двох з половиною років позбавлення волі.

У грудні 2021 року у Страсбурзі під час пленарного засідання Європейського парламенту відбулася урочиста церемонія вручення премії за свободу думок, яку цього року отримав російський опозиційний політик Навальний. Премію отримала його донька Дарія.

Навальний кілька років бореться проти режиму Путіна. Найбільшої слави і популярності у цій боротьбі здобув фільм "Палац для Путіна".

Навальний назвав команду своїх вбивць (відео)

Опозиціонер Навальний у Берліні сів у літак і повертається в Росію до своїх отруювачів (відео онлайн)

Новий ГУЛАГ: Росія побудує у Сибіру 5 міст з населенням до 1 млн мешканців

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів