Завтра Львів прощатиметься з Героями - 20-річним Андрієм Крижанівським і 58-річним Олександром Шабановим

22:03 11 жовтня 2022 р.

Фото до новини

Завтра, 12 жовтня, Львів попрощається з Андрієм Крижанівським та Олександром Шабановим, які загинули у бою з російськими окупантами. Чин похорону відбудеться у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, поховають військовослужбовців на Личаківському кладовищі.

Мерія закликає долучитись до церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Об 11.00 розпочнеться Чин похорону, об 11.30 – міська церемонія прощання на площі Ринок.

Маршрут похоронних процесій: Гарнізонний храм свв. апп. Петра і Павла УГКЦ (вул. Театральна, 11) – пл. Катедральна – пл. Ринок (міська церемонія прощання) – вул. Руська – вул. Підвальна – вул. Володимира Винниченка – пл. Соборна – вул. Пекарська – вул. Шімзерів – вул. Мечникова – Личаківський цвинтар.

На будівлях вздовж маршруту колон вивісять синьо-жовті прапори з жалобною стрічкою.

Біографії Героїв 

Андрій Крижанівський (03.05.2002-01.10.2022) Уродженець Одеси, у ранньому дитинстві переїхав до села Іваники Львівської області.

Навчався у Львівській середній загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №7 Львівської міської ради, згодом – у Стрийській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №2 імені Героя України Андрія Корчака. Закінчив державний навчальний заклад «Новояворівське вище професійне училище».

У 2021 році вступив до Волинського національного університету імені Лесі Українки, навчався на кафедрі прикладної лінгвістики. У травні того ж року підписав контракт із Збройними силами України.

Служив у лавах 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних сил України. Вже у січні 2022 року виконував бойові завдання на території Луганської області.

У Андрія Крижанівського залишилися батьки, двоє сестер, двоє бабусь та дідусь.

Олександр Шабанов (02.03.1964-29.09.2022) Львів’янин.

Навчався у Ліцеї №5 імені Іванни та Іллі Кокорудзів Львівської міської ради. Закінчив із відзнакою Тернопільський національний медичний університет імені Івана Яковича Горбачевського за спеціальністю «лікувальна справа». Протягом 1981-1985 року проходив військову службу на посадах рядового і сержантського складу.

Після завершення навчання працював у Комунальному некомерційному підприємстві «Центральна міська клінічна лікарня» Сумської міської ради. До 2015 року обіймав посади у КНП ЛОР «Львівська обласна клінічна лікарня».

Згодом був переведений до департаменту охорони здоров’я виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), працював головним спеціалістом відділу контролю якості медичної допомоги управління внутрішнього фінансового аудиту та контролю якості медичної допомоги.

Учасник Революції Гідності. У 2017 році Указом Президента України був нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Із початком повномасштабного вторгнення захищав Батьківщину у складі військової частини А4638.

У Олександра Шабанова залишилися братова та племінники.

Під час деокупації українських територій загинув вибухотехнік Дмитро Ривак: завтра Львів прощається

Завтра Львів попрощається з Героями Олегом Підгородецьким та Назарієм Климківим, які боронили Україну

Героїв Ярослава Юника і Євгенія Солтиса завтра у Львові проведуть в останню путь

У бою загинув начальник служби зв’язків з громадськістю 80-ї окремої ДШБ капітан Юрій Лелявський

Завтра Львів віддасть останню шану Герою Миколі Варламу, уродженцю Винників

Ігор Гадяк, Юрій Лелявський, Роман Вишинський, Костянтин Манько: завтра Львів прощатиметься з Героями



Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів