У бою загинув начальник служби зв’язків з громадськістю 80-ї окремої ДШБ капітан Юрій Лелявський

18:39 3 жовтня 2022 р.

Фото до новини

28 вересня під час виконання завдання у складі десантно-штурмового підрозділу загинув в бою з російськими окупантами начальник служби зв’язків з громадськістю 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗС України капітан Юрій Лелявський.

Про це повідомили у командуванні Десантно-штурмових військ ЗСУ, пише Dailylviv.com.

Юрій Лелявський – професійний журналіст. У цивільному житті він багато років працював у різних виданнях та загальнонаціональних телеканалах.

У 2014-15 роках Юрій висвітлював тривожні події на сході України, за що був захоплений в полон проросійськими бойовиками самопроголошеної республіки.

"Юрій Миколайович будучи офіцером запасу, призвався до лав Збройних Сил України. Він обіймав посади начальника пресслужби та служби зв’язків з громадськістю 10-ої Гірсько-штурмової бригада та 80 окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ.

Широкомасштабну збройну агресію військ російської федерації проти України, капітан Лелявський зустрів на півдні країни, де вела бойові дії його війська частина. Він завжди працював на передньому краї, висвітлюючи хід ведення бойових дій, одним з перших заходив до звільнених від противника українських населених пунктів.

Неодноразово Юрій здійснював зйомку бойової роботи десантно-штурмових, артилерійських, інженерно-саперних підрозділів, по декілька діб виконував завдання пліч-о-пліч з десантниками. За це його поважали в бригаді, а ці матеріали неодноразово були у вітчизняних та іноземних ЗМІ",- йдеться в повідомленні.

Журналіст зі Львова розповів подробиці свого полону на Донбасі

Російські диверсанти полонили в Слов'янську журналіста зі Львова Юрія Лелявського

Завтра Львів попрощається з Героями Олегом Підгородецьким та Назарієм Климківим, які боронили Україну

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів