Ігор Гадяк, Юрій Лелявський, Роман Вишинський, Костянтин Манько: завтра Львів прощатиметься з Героями

21:00 6 жовтня 2022 р.

Фото до новини

Завтра, 7 жовтня, Львів попрощається ще з чотирма Героями. Ігор Гадяк, Юрій Лелявський, Роман Вишинський та Костянтин Манько загинули у бою з російськими окупантами.

Мерія закликає містян долучитись до міських церемоній прощань та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Чин похорону відбудеться у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла. Юрія Лелявського, Романа Вишинського та Костянтина Манька поховають на Личаківському кладовищі, а Ігоря Гадяка – у рідному  Гніздичеві на Стрийщині.

Об 11:00 розпочнеться Чин похорону Ігоря Гадяка, Юрія Лелявського та Романа Вишинського, об 11:30 – міська церемонія прощання на площі Ринок.

О 15:00 відбудеться Чин похорону Костянтина Манька, о 15:30 – міська церемонія прощання на площі Ринок.

Біографії Героїв


Юрій Лелявський (20.07.1973-28.09.2022). Львів’янин.

Навчався у середній загальноосвітній школі №9. Закінчив Львівський національний університет імені Івана Франка. Професійний журналіст. Протягом багатьох років працював у виданнях та інформаційних агентствах, таких як «Аргумент-газета» та «МедіаСтар», а також на загальнонаціональних каналах.

За вагомий особистий внесок у розвиток журналістики, Указом Президента України у 2015 році був нагороджений орденом «За заслуги» III ступеня.

Із початком агресії росії висвітлював події в Автономній Республіці Крим та на сході України. За свою журналістську діяльність потрапив у полон до бойовиків. Після звільнення добровільно вступив до лав Збройних сил України.

Служив у лавах 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних сил України, де був пресофіцером. Згодом повернувся до цивільного життя.

У серпні 2021 року повторно підписав контракт із ЗСУ, обіймав посаду начальника служби зв’язків з громадськістю 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних сил України. Висвітлював хід ведення бойових дій, вів зйомку бойової роботи побратимів.

У Юрія Лелявського залишилися батько, сестра та племінник.


Ігор Гадяк (16.11.1990-01.10.2022). Уродженець селища міського типу Гніздичів Львівської області.

Закінчив Гніздичівський загальний заклад середньої освіти I-III ступенів. Здобув професійно-технічну освіту за спеціальністю «електромонтер». Після завершення навчання вступив на військову службу. Працював у Поштамті-Центрі поштового зв’язку №1 Львівської дирекції Українського державного підприємства поштового зв’язку «Укрпошта», займався кур’єрською доставкою. Захоплювався історією.

Учасник АТО. Виконував бойові завдання на території Луганської області у складі батальйону патрульної служби поліції особливого призначення «Львів».

У 2017 році вступив до лав 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних сил України. За особисту майстерність у 2021 році був нагороджений нагрудним знаком «За взірцевість у військовій службі» II ступеня.

У Ігоря Гадяка залишилися батьки, брат, дружина брата, племінниця та бабуся.

Роман Вишинський (10.04.1976-09.06.2022). Уродженець селища міського типу Брюховичі.

Навчався у середній загальноосвітній школі №41 міста Львова. Проживав у Львові. Працював у Львівському міському комунальному підприємстві «Львівтеплоенерго».

Із 2015 року виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції. У 2016 році вступив до лав 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних сил України.

Із початком повномасштабного вторгнення став на захист України. Боронив державу у складі 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних сил України.

У Романа Вишинського залишилися сестра, донька та дві тітки.

Костянтин Манько (01.08.1981-26.09.2022). Уродженець міста Луганськ.

Навчався у Луганській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів №54. Закінчив Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля за спеціальністю «Прикладна фізика».

Активний учасник Революції Гідності. Займався власною справою у сфері інженерії, із 2015 року працював розробником у провідних компаніях ІТ-сектору. Під час проживання в Києві був волонтером у притулку для тварин «Сіріус». Захоплювався бігом та велоподорожами.

Із початком повномасштабного вторгнення став на захист України у складі 132-го окремого розвідувального батальйону Десантно-штурмових військ Збройних сил України. Згодом боровся із окупантами у лавах 114-ї окремої бригади територіальної оборони Сил територіальної оборони Збройних сил України.

У Костянтина Манька залишилися дружина та двоє синів.

Завтра Львів попрощається з Героями Олегом Підгородецьким та Назарієм Климківим, які боронили Україну

Сьогодні Львів прощатиметься з Героєм Максимом Мансуровим

Завтра у Львов віддадуть шану п'яти Героям, які боронили Вітчизну від окупантів

Сьогодні Львів попрощається з Героєм Володимиром Іванюком, батьком трьох дітей

Завтра у Львові проведуть в останню путь Героїв - Олександра Полюховича і Ксенію Грицину

 



Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів