Завтра Львів попрощається з доцентом Львівського університету Михайлом Гамкалом, який воював за Україну

16:27 23 серпня 2022 р.

Фото до новини

Завтра, 24 серпня, Львів попрощається з Героєм Михайлом Гамкалом, який загинув у боротьбі з російськими окупантами. Чин похорону розпочнеться о 15.00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, поховають військовослужбовця на Личаківському кладовищі.

Мерія закликає долучитись до церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

О 15.00 розпочнеться Чин похорону у Гарнізонному храмі, о 15.30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Опісля похоронна процесія попрямує до Личаківського кладовища.

Маршрут похоронної процесії: Гарнізонний храм свв. апп. Петра і Павла УГКЦ (вул. Театральна, 11) – пл. Катедральна – пл. Ринок (міська церемонія прощання) – вул. Руська – вул. Підвальна – вул. Винниченка – пл. Соборна – вул. Пекарська – вул. Шімзерів – вул. Мечникова – Личаківський цвинтар.

На будівлях вздовж маршруту колони вивісять синьо-жовті прапори з жалобною стрічкою.

Біографія Героя

Михайло Гамкало (11.11.1976-18.08.2022) Львів’янин. Закінчив Львівський національний університет імені Івана Франка за спеціальністю «географ-ґрунтознавець». Кандидат географічних наук.

У мирний час працював на посаді доцента кафедри туризму Львівського національного університету імені Івана Франка, також викладав у Львівському національному університеті природокористування та у Київському національному університеті культури і мистецтв. Керував студентським науковим гуртком «Активний туризм». Опублікував понад 70 наукових праць.

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації добровольцем пішов на війну. Служив у лавах 63-ї окремої механізованої бригади Корпусу резерву Збройних сил України.

У Михайла Гамкала залишилися батьки, дружина, 8-річна донька та 15-літній син.

Підірвався на міні: загинув депутат Львівської райради Тарас Жеребецький

Син і брат, вірний товариш, гідний чоловік: у Краматорську загинув львівський спортсмен Микола Забавчук

В Україні створять Національне військове меморіальне кладовище

У небі загинув заступник командувача Військово-морських сил ЗСУ з авіації

У важкому бою загинув львівський десантник Володимир Балюк: його представили до звання Герой України

Львівщина попрощалася з Героями російсько-української війни. Поіменно

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів