Заступник міністра освіти віршем Кіплінга зізнався, що у Львові впало все, чим він жив

08:57 26 грудня 2021 р.

Фото до новини

Заступник міністра освіти Ігор Гарбарук відповів критикам свого вибору помічниці, яка помилилася з дрес-кодом ексортниці під час робочої поїздки до Львова і відвідин освітянських закладів та мерії.

Після скандалу зі своєю помічницею у Львові Ігор Гарбарук опублікував сьогодні на своїй сторінці у ФБ вірш Редьярда Кіплінга у перекладі Євгена Сверстюка, пише Dailylviv.com. Через кілька годин Ігор Гарбарук вилучив цей пост зі своєї сторінки - публікуємо скріншот вилученого.

Мовні помилки цієї публікації заступника міністра залишаємо в оригіналі:

"Як вистоїш, коли всі проти тебе Упали духом і тебе кленуть, Як всупереч усім ти віриш в себе,  А з їх невіри також візьмеш суть; Якщо чекати зможеш ти невтомно, Оббріханий — мовчати і пройти  Під поглядом ненависті, притому  Не грати цноти ані доброти; Як зможеш мріять — в мрійництво не впасти, І думать — не творити думки культ,  Якщо Тріумф, зарівно як Нещастя, Сприймеш як дим і вітер на віку;  Якщо стерпиш, як з правди твого слова  Пройдисвіт ставить пастку на простих,  Якщо впаде все, чим ти жив, і знову  Зумієш все почати — і звести; Якщо ти зможеш в пориві одному  Поставить все на карту — і програть,  А потім — все спочатку, і нікому  Про втрати й слова навіть не сказать;  Якщо ти змусиш Серце, Нерви, Жили  Служити ще, коли уже в тобі  Усе згоріло, вигасло — лишилась Одна лиш Воля — встоять в боротьбі; Як зможеш гідно річ вести з юрбою  І з Королем не втратиш простоти,  Якщо усі рахуються з тобою —  На відстані, яку відміриш ти. Якщо ущерть наповниш біг хвилини  Снагою дум, енергією дій,  Тоді весь світ тобі належить, сину,  І більше: ти — Людина, сину мій". 

З публікації цього глибокого філософського вірша складається враження, що Ігор Гарбарук "потрапив в пастку для простих" і не зрозумів своєї посадової помилки державного службовця високого рангу, яку вчинив у Львові, та не має наміру бодай морально відповідати за поведінку своєї помічниці - штатної чи нештатної - це поки що офіційно невідомо. 

З багатьох коментарів щодо цього випадку у соціальних мережах привертає увагу влучний допис журналістки Віки Балицької: "Насправді це сміх крізь сльози… В Україні тисячі шкіл, де в туалетах немає дверей… діти соромляться ходити в туалет, терплять або бігають додому. Щоб перекрити діряві дахи шкіл і садків - батьки збирають гроші.Директори з простягнутими руками шукають спонсорів… Щоб хоч якось покращити стан шкіл, діти стоять під терміналами і випрошують голосування для громадських проектів… В багатьох школах у класах на перших поверхах діти дихають цвіллю, руйнуючи свої легені, бо немає коштів на ремонт… В садках батьки купують мило, порошок, туалетний папір… Молоді вчителі масово звільняються, або ж взагалі не йдуть у школи працювати…

З освітою в Україні катастрофа! І на тлі цієї руїни вот ето всьо.

Питання ж не в особистому житті високопосадовця, кому воно там цікаве!? А в наглій цинічній демонстрації розкоші і атрибуту розкоші. Оця поїздка за державний кошт з «помічницею» - це атрибут розкоші і барства. І ця шуба… насправді там найбільший тригер для суспільства і цьому кейсі - це та шуба… на фоні шкільних туалетів без дверей Міністерство освіти і науки України тут вам люди емблему створили адекватну вашій сутності. І не лише Гарбарук мав би піти геть, щоб духу його не було в освіті. Але й міністр освіти Шкарлет..."

Заступник міністра освіти вважає, що скандал у Львові йому підкинуло життя

У відповідь на скандальний візит заступника міносвіти до Львова відомий блогер створив новий логотип Міносвіти

А так подає себе одіозна помічниця заступника міністра освіти Ігора Гарбарука в інстаграмі:

Заступник міністра освіти приїхав до Львова з помічницею у стилі ескортниці

Скандал: львівський депутат захотів інтиму з членкинею міськради Кракова

Нижче - саркастичний проєкт нового логотипу Міносвіти авторства відеоблогера і художника Богдана Процишина, навіяний поїздкою Гарбарука і Тишкун до Львова. 

Світлина зі сторінки Ігора Гарбарука у Фейсбуці.

Заступник міністра освіти Ігор Гарбарук і його помічниця Христина Тишкун минулого тижня відвідали Львів: оглянули, як працюють навчально-практичні центри, побували на форумі з енергоефективності.

Тишкун з'явилася на офіційній зустрічі у чорній сукні з наполовину оголеними грудьми без бюстгальтера, що викликало хвилю критики у соціальних мережах. Вона сама виклала фотографію у своєму Instagram- акаунті, проте згодом закрила до нього доступ.

"А до міської ради треба вибирати вбрання? Я думала, що кожен одягається так, як йому подобається, зручно, комфортно", – написала вона до закриття сторінки в коментарях під фотографією.

Христина Тишкун є юристом та власницею компанії "БК Забудова". Народилася 30 серпня 1994 року у Львові. У своєму Facebook зазначила, що має ступінь магістра права у Львівському національному університеті імені Івана Франка. Мешкає у Києві і працює помічником адвоката в адвокатському бюро Advisers.

Заступник міністра освіти вважає, що скандал у Львові йому підкинуло життя

Кабмін звільнив заступника міністра освіти після скандалу з помічницею у Львові

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів