З Польщі до України можна потрапити лише через один пішохідний перехід

18:04 1 квітня 2022 р.

Фото до новини

У зворотному напрямку, з України до Польщі, пішохідний рух відкрито також у пунктах Корчова-Краківець, Будомєж-Грушів і Кросцєнко-Смільниця.

Про це інформує Польське радіо, пише Dailylviv.com.

Прикордонна служба нагадує, що єдиним пунктом пропуску в Підкарпатському воєводстві на південному сході Польщі, де польсько-український кордон можна перетнути пішки, є Медика (з українського боку – Шегині).

У зворотному напрямку, з України до Польщі, з огляду на посилений наплив біженців пішохідний рух відбувається також у Корчовій (з українського боку – Краківець), Будомєжі (Будомир; з українського боку – Грушів) і Кросцєнку (Коростенко; з українського боку – Смільниця).

Прикордонники звертають увагу, що багато людей, які хочуть повернутися в Україну, не усвідомлюють, що пішки можна це зробити лише в Медиці. Як повідомив речник Бескидського відділу Прикордонної служби, підпоручник Пйотр Закєляж, 31 березня в Україну виїхало понад 8 тисяч осіб: «Від початку кризи переходами в регіоні з Польщі в Україну виїхало понад 220 тисяч осіб, з яких 188 тисяч – це громадяни України. Пам’ятамо, що єдиний перехід, де ми можемо пішки перетнути кордон з Польщі в Україну – це перехід у Медиці. Тут є відповідний термінал, на якому відбувається такий контроль».

Від початку війни, яку проти України розв’язала російська сторона, через пункти пропуску в Підкарпатському воєводстві до Польщі прибуло майже 1 мільйон 300 тисяч українців, з яких 476 тисяч – пішки.

Львівська область прийняла півмільйона внутрішньо переміщених осіб

Українцям спростили відкриття рахунків за кордоном

Майже 900 біженців зі зони бойових дій виїхали до Львова

У Львові повідомили, скільки дітей народили жінки, які втекли від війни

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів