Львівська область прийняла півмільйона внутрішньо переміщених осіб

03:42 31 березня 2022 р.

Фото до новини

Українська громада дуже організована і працює злагоджено та солідарно. На цьому під час зустрічі з начальником Львівської обласної військової адміністрації Максимом Козицьким наголосив Глава Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

Він зазначив, що Львівщина зараз є одним з регіонів, куди найчастіше переїжджають українці з інших областей, які постраждали від бойових дій. Окрім того, тут є великий гуманітарний хаб, звідки допомога прямує в інші області.

Як розповів під час зустрічі Максим Козицький, зараз у Львівській області перебуває близько 500 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Зокрема, в офіційних пунктах прийому переселенців розселили понад 260 тисяч осіб, є і ті, хто самостійно знайшов собі прихисток у приватному секторі. Щодоби в інші регіони зі Львівщини відправляють близько 100 тонн гуманітарної допомоги.

«Значну частину гуманітарної роботи збирають волонтери, обласна і місцева влади також задіюють всі можливі ресурси, проте досі немає активної участі міжнародних організацій, які повинні це робити. Лише зараз частина з них починають допомагати», – Підкреслив Максим Козицький.

Окрім того, начальник Львівської ОВА зазначив, що на Львівщину переїхали уже майже 20 релокованих підприємств.

«Ще є більше ніж 200 заявок від підприємств, які хотіли б до нас переїхати. Мушу відзначити, що бізнесу, як і людям, перш за все важлива безпека. У воєнний час розвиток підприємництва особливо важливий для економіки країни», - сказав начальник Львівської ОВА.

Також Матті Маасікас та Максим Козицький обговорили головні гуманітарні потреби області. Глава Представництва ЄС в Україні пообіцяв максимально сприяти у вирішенні гуманітарних питань.

Зазначимо, що 21 березня Європейський Союз надав Україні 300 мільйонів євро екстреної макрофінансової допомоги. Таким чином Україна отримала від ЄС вже 600 мільйонів євро в межах надзвичайної програми макрофінансової допомоги Україні в розмірі 1,2 мільярди євро, про надання якої Європейська Комісія оголосила 24 січня 2022 року.

 

450 грн за кожного переселенця: який механізм реєстрації переміщених людей

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів