У Львівській області облікували вже 23 942 внутрішньо переміщені особи: покрокова інструкція

20:10 30 березня 2022 р.

Фото до новини

Відповідно до Постанов Кабінету Міністрів в Україні врегулювали питання взяття на облік осіб, які перемістились з районів проведення бойових дій. У департаменті соціального захисту населення Львівської ОВА розробили відповідний механізм.

Про це повідомила пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

Станом на 30 березня у Львівській області облікували вже 23 942 внутрішньо переміщені особи.

1. Категорії осіб, які мають право отримати довідку про взяття на облік ВПО.

Цю довідку мають право отримати особи, які після 24 лютого перемістились з територій бойових дій, мають документи, що підтверджують місце проживання на території адміністративно-територіальної одиниці, де проводяться бойові дії, є паспорт з відміткою про місце реєстрації або довідка про внесення відомостей до Єдиного державного демографічного реєстру.

Також отримати довідку мають право особи, задеклароване/зареєстроване місце проживання яких розташоване поза межами території адміністративно-територіальної одиниці, на якій проводяться бойові дії, але такі особи:

є на обліку як платники єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування на території адміністративно-територіальної одиниці, на якій проводяться бойові дії;

сплатили самі або за яких сплатив роботодавець єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за IV квартал 2021 р. або за 2021 рік на території адміністративно-територіальної одиниці, на якій проводяться бойові дії.

До теми: Як внутрішньо переміщені особи можуть отримати від держави фінансову допомогу на проживання.

2. Необхідні документи для отримання довідки про взяття на облік ВПО.

Для отримання довідки подається заява про взяття на облік за формою, затвердженою постановою Кабміну від 20. 03.2022 № 332.

Для заповнення заяви необхідно при собі мати документ, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України, або документ, що посвідчує особу та підтверджує її спеціальний статус, інформацію про реєстраційний номер облікової картки платника податків та інформації про встановлення групи інвалідності (у разі наявності).

У разі подання заяви про взяття на облік законним представником особи, від імені якої подається заява, додатково подаються:

- документ, що посвідчує особу законного представника;

- документ, що підтверджує повноваження особи як законного представника, крім випадків, коли законними представниками є батьки (усиновлювачі);

- у разі потреби - свідоцтво про народження дитини.

3. Установи, які мають право приймати та розглядати документи для видачі довідки про взяття на облік ВПО.

У період дії воєнного стану внутрішньо переміщена особа для отримання довідки звертається за місцем фактичного перебування до управління/відділу соціального захисту населення та до уповноваженої особи виконавчого органу сільської, селищної, міської ради або центру надання адміністративних послуг.

Заява про взяття на облік як ВПО може бути подана в електронній формі з використанням мобільного додатка Портал Дія. В області управління соціального захисту населення здійснюють прийом документів для видачі довідки про взяття на облік ВПО.

Після доопрацювання на центральному рівні програмного комплексу «Соціальна громада» довідки про взяття на облік ВПО вже видаються уповноваженими особами виконавчого органу сільської, селищної, міської ради та центрами надання адміністративних послуг.

450 грн за кожного переселенця: який механізм реєстрації переміщених людей

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів