Було-стало: як відремонтували прикордонну дорогу Яворів-Грушів

16:28 17 грудня 2020 р.

Фото до новини

За кошти польського кредиту відремонтовано автомобільну дорогу Т-14-20 Яворів-Грушів, завдовжки 19,5 км, капітальний ремонт якої розпочали у серпні поточного року.

Про це інформує служба автомобільних доріг Львівщини, пише DailyLviv.

"У 2020 році нам вдалося "вивести зі стану багаторічного спокою" два мегапроекти. Це так званий "польський кредит" і грантову програму транскордонного співробітництва "Польща - Білорусь - Україна 2014 - 2020". Зокрема, щодо "польського кредиту" варто наголосити, що процедура розпочата у 2015 році, але лише у 2020 році нам вдалося перейти до активної фази реалізації цього проєкту." - коментує Іра Мазярко, начальник відділу стратегічного розвитку, інвестиційних проєктів Служби автомобільних доріг у Львівській області.

Автомобільна дорога Яворів-Грушів має важливе соціальне значення, оскільки веде до міжнародного пункту пропуску «Грушів – Будомєж».

Пункт пропуску «Грушів-Будомєж» є одним із восьми автомобільних КПП, які наразі діють на українсько-польському кордоні. Цей пункт пропуску слугує «запасним варіантом» при великих чергах на КПП «Краковець» або «Рава-Руська», але через жахливий стан дороги Т-14-20 його не часто використовували.

Тут, за інформацією служби, розширили проїзну частину, влаштували 18,5 км нижнього шару асфальтобетонного дорожнього покриття з попереднім укріпленням основи із щебенево-піщаної суміші та 9 км - верхнього шару. В межах населених пунктів влаштовані тротуари та зовнішнє освітлення.

На маршруті також планують відремонтувати три штучні споруди. На мості через річку Ретичів тривають ремонтно-будівельні роботи.

Ремонтні роботи виконує підрядна організація "DROG-BUD Sp. z o.o".

Нагадаємо, на Львівщині розпочинають ремонт доріг і ПП на кордоні. Польща кредитує.

На Львівщині чотири прикордонні дороги збудують за польські гроші.

Полякам, які розбудовуватимуть ПП на західному кордоні України, хочуть дати пільгу.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів