Взимку у Києві можливий апокаліпсис, - Кличко

22:58 7 грудня 2022 р.

Фото до новини

Київ може втратити електроенергію, воду, тепло, якщо РФ продовжить свої удари по інфраструктурі України.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко, пише Reuters, інформує Dailylviv.com.  Міський голова Києва в середу попередив про сценарій «апокаліпсису» для української столиці цієї зими, якщо російські авіаудари по інфраструктурі продовжаться, і сказав, що хоча немає потреби в евакуації людей зараз, вони повинні бути готові до неї.

За його словами, через низьку температуру у місті стане неможливо жити.

"Київ може втратити електроенергію, воду, тепло. Може статися "апокаліпсис", як у голлівудських фільмах, коли через низьку температуру неможливо жити в будинках", - зазначив Віталій Кличко.

За словами міського голови, Київ може залишитися без центрального опалення до весни. Це при тому, що температура повітря у столиці може опуститися до -15 градусів.

"Якщо електрика й надалі буде відсутня, а зовнішня температура буде низькою, ми, на жаль, будемо змушені зливати воду з будівель. Інакше вода може замерзнути і порушити всю водопровідну мережу, а будівлі будуть повністю непридатні для подальшого використання", - пояснив мер міста.

На думку Кличка, мешканцям столиці наразі нема потреби евакуюватися, хоча вони мають бути готовими до такого сценарію. Він запевнив, що влада міста "бореться і робить все можливе, щоб цього не сталося", й закликав підготувати предмети першої необхідності, оскільки у Києві не вистачає місць у пунктах обігріву.

Кличко закликав жителів підготувати екстрені запаси їжі та води, а також мати напоготові одяг і документи для швидкого виїзду, якщо відключать теплопостачання.

Однак він сказав, що наразі немає потреби в евакуації, оскільки дефіцит електроенергії в місті становить лише 20%, а умови залишаються стабільними.

Раніше Кличко повідомляв, що повної евакуації з Києва не буде, але допустив виїзд громадян у передмістя.

Вибухи у Києві: об'єкт критичної інфраструктури, - Кличко (доповнено)

Відбувся блекаут в енергосистемі: міністр повідомив, коли запрацюють АЕС

Безплатні автобуси: Кличко повідомив, як житиме Київ у разі нових ударів РФ

У Києві є план на випадок блекауту, але немає паніки, - Кличко

У Києві частково обмежене електропостачання, - Кличко

Київ - без води. Працюють фахівці, - Кличко (доповнено)

80% мешканців Києва не мали водопостачання

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів