У Києві є план на випадок блекауту, але немає паніки, - Кличко

16:32 6 листопада 2022 р.

Фото до новини

Міський голова Києва Віталій Кличко сьогодні нагадав про забезпечення життєдіяльності столиці в складних умовах.

Про це інформує Dailylviv.com.

"Терористичні атаки росії на українські міста та селища тривають вже дев'ятий місяць. Зараз агресор намагається знищити критичну інфраструктуру нашої держави, щоб залишити українців взимку без світла, тепла і води, - пише Віталій Кличко у телеграм-каналі. - Декілька днів тому журналісти запитали мене: чи є у столиці план на випадок блекауту?

Відповім ще раз. У ситуації війни, в якій ми живемо, потрібно мати плани на випадок різних сценаріїв розвитку подій і надзвичайних ситуацій. І бути готовим діяти.

Готуючись до зими, ми закупили, залучили від іноземних партнерів і продовжуємо закуповувати генератори, теплові пушки, облаштовуємо теплопункти, убезпечуємо об'єкти критичної інфраструктури. Ми робимо, все, що можемо, аби забезпечити життєдіяльність столиці в цих складних умовах.

Але ворог підступний і цинічний. Росія чинить геноцид - зокрема, намагаючись спричинити колапс в енергетичній сфері України. Комунальники, енергетики зосереджено і оперативно усувають пошкодження мереж, роблять все, щоб мешканці мали критично важливі послуги.

Але ми маємо бути готові до різних варіантів розвитку подій, хоча й розраховуємо, що найгіршого не станеться.

Тому сьогодні приводів для паніки немає. Київ живе і працює. Витримка і воля кожного з нас - це те, що ворогу знищити не вдалося і не вдасться!

Економимо електроенергію, допомагаємо один одному.

Разом ми вистоїмо і переможемо!"

Учора Віталій Кличко повідомив, що Київ потрапив у фіналісти World Smart City Awards і претендує на звання "найрозумнішого" міста у світі. World Smart City Awards — одна з найпрестижніших премій у світі, якою відзначають інноваційні міста та проекти. Вперше в історії українське місто претендує на головну нагороду. 

Як зазначено на сайті конкурсу, "у протистоянні військовій агресії росії, київська влада демонструє як цифрові технології допомагають містам залишатися стійкими. - Зосереджуючись на громадській безпеці, системі мобільності та працюючи над переведенням всіх сервісів для містян в онлайн режим".

Цього року World Smart City Awards отримала заявки з понад 60 країн світу. Фіналістами у номінації City Award також стали Сеул, Торонто, Сідней, Богота і Курітіба. Переможців оголосять 16 листопада на конгресі Smart City Expo в Барселоні.

Учора американське видання Нью-Йорк Таймс написало, що Київ планують повністю евакуювати у разі зникнення електроенергії, - NYT

Сьогодні знеструмлюватимуть Київ і сім областей. Список

Росіяни підірвали лінії електропередач на Херсонщині, - ЗМІ (доповнено)

В одній з громад Львівщини споживання електроенергії зменшили на 43%

Відновлено електропостачання на всі шість енергоблоків Запорізької АЕС, - МАГАТЕ

Єврокомісарка і керівники міненергетики 17 країн зібралися, щоб допомогти Україні

Львівобленерго повідомило, коли на Львівщині вимикатимуть електроенергію

12 країн поставлять в Україну 954 одиниці енергетичного обладнання. Хто допоможе

Електроенергія до весни не подорожчає

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів