Київ планують повністю евакуювати у разі зникнення електроенергії, - NYT

08:53 6 листопада 2022 р.

Фото до новини

Столиця також встановлює 1000 центрів обігріву для своїх 3 мільйонів жителів, оскільки Росія завдає ударів по цивільних цілях.

Про це повідомляє Нью-Йорк Таймс, пише Dailylviv.com.

Чиновники в українській столиці Києві кажуть, що почали планувати колись неймовірну ситуацію: повне відключення електроенергії, яке вимагало б евакуації приблизно трьох мільйонів жителів міста, що тут залишилися.

«Ми розуміємо, що якщо Росія продовжить такі атаки (на об'єкти енергетики - ред.), то ми можемо втратити всю нашу електроенергетичну систему», – сказав в інтерв’ю директор департаменту муніципальної безпеки Київської міської військової адміністрації Роман Ткачук, говорячи про столицю.

«Якщо не буде електроенергії, не буде ні води, ні каналізації, - сказав Роман Ткачук. - Тому наразі уряд і міська адміністрація вживають усіх можливих заходів для захисту нашої системи електропостачання».

Поки що ситуація у Києві є керованою, і немає жодних ознак того, що велика кількість мирних жителів втікає з міста, сказав він. Але це швидко зміниться, якщо комунальні служби зупинять свою роботу.

Офіційним особам у столиці повідомили, що вони, ймовірно, отримають повідомлення принаймні за 12 годин про те, що енергетична мережа перебуває на межі збою. Якщо дійде до цього, Роман Ткачук сказав, що «ми почнемо інформувати людей і просити їх евакуюватися».

За останній місяць Росія вдарила ракетами по 12-ти енергетичних об'єктах України. 40 відсотків енергетичної інфраструктури України пошкоджено або знищено. 

Щоб спробувати запобігти повному виходу з ладу електромережі, українська національна енергетична компанія заявила в суботу, що продовжуватиме вводити постійні відключення електроенергії в семи регіонах.

У кожному районі Києва підготують в середньому по 100 пунктів обігріву, які працюватимуть у випадку надзвичайних ситуацій узимку. До початку зими буде сформовано близько тисячі пунктів обігріву.

У Києві є план на випадок блекауту, але немає паніки, - Кличко

Сьогодні знеструмлюватимуть Київ і сім областей. Список

Відновлено електропостачання на всі шість енергоблоків Запорізької АЕС, - МАГАТЕ

Єврокомісарка і керівники міненергетики 17 країн зібралися, щоб допомогти Україні

Львівобленерго повідомило, коли на Львівщині вимикатимуть електроенергію

12 країн поставлять в Україну 954 одиниці енергетичного обладнання. Хто допоможе

Електроенергія до весни не подорожчає

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів