Ворогів України розстрілювали, підривали, вішали і, навіть, труїли підробленим бренді

07:59 7 вересня 2023 р.

Фото до новини

Спецслужби України навчилися ліквідувати ворогів в окупованих регіонах та Росії. При цьому Зеленський може особисто санкціонувати операції з ліквідації зрадників.

Про це розповів The Economist, пише Dailylviv.com.

У сучасній Україні вбивства починаються щонайменше з 2015 року, коли Служба внутрішньої безпеки створила новий орган після того, як Росія захопила Крим і східний Донбас. У відповідь на вторгнення елітне п’яте управління контррозвідки розпочало своє життя як диверсійна група. Пізніше воно зосередилося на тому, що евфемістично називається «мокрою роботою».

Валентин Наливайченко, який тоді очолював СБУ, каже, що зміна відбулася, коли тодішнє керівництво України вирішило, що політики ув’язнення колабораціоністів недостатньо. В'язниці були переповнені, але небагатьох цим вдалося стримати. «Ми неохоче дійшли висновку, що нам потрібно знищити терористів», — каже він.

У 2015 і 2016 роках управління було пов’язане з убивствами ключових підтримуваних Росією командирів на Донбасі; Михайло Толстих, він же «Гіві», загинув від ракетного обстрілу; Арсен Павлов, він же «Моторола», підірваний у ліфті; підірваний у ресторані Олександр Захарченко.

Ворогів України розстрілювали, підривали, вішали і навіть іноді труїли підробленим бренді. Проте українська сторона вважає за краще не коментувати такі дії

Інсайдери розвідки кажуть, що п’яте управління СБУ відіграє центральну роль у протиросійських операціях. Бюджет цієї структури СБУ - у п’ять разів більший, ніж у ГУР Міноборони — означає, що їй вдалося виконати найскладніші роботи, наприклад, підірвати Керченський міст, який з’єднує Росію з Кримом, у жовтні 2022 року.

Іншим дедалі важливішим гравцем в окупованій Україні є Сили спеціальних операцій (ССО). Це порівняно нова група, яка координує роботу Руху Опору, партизанів України. Один з офіцерів ССО , каже, що зараз служба домагається розширення повноважень для проведення операцій у самій Росії. 

Повідомляється, що президент України Володимир Зеленський може й сам віддавати накази щодо ліквідації зрадників/ворогів, але при цьому він наказав уникати втрат серед мирного населення. Інші такі рішення - делеговані.

Джерело високого рівня в уряді, яке знає про роботу, відмовляється обговорювати деталі.

7 вересня в Україні відзначається День воєнної розвідки.

Розвідка України постійно стежить за переміщенням ядерної зброї Росії, - МО

Розвідка України розповіла, коли і що знала про масовані ракетні удари Росії

Розвідка України назвала прізвища служителів московської церкви, які закликають до війни

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів