Росія захопила кілька ядерних об’єктів в Криму, – капітан ВМС у Львові

13:00 14 грудня 2019 р.

Фото до новини

У Криму зросла кількість військових навчань, які мають не оборонний, а наступальний характер.

Про це 13 грудня у Львові на пресконференції повідомив Тимур Баротов, Народний Герой України, капітан ІІ рангу запасу ВМС України, учасник АТО, голова спілки учасників бойових дій «Асоціації комбатантів».

Він пояснив, що мілітаризація півострова, яка відбувається за час окупації, небезпечна не лише для України, але й для Європи. 9 грудня Генеральна Асамблея ООН схвалила резолюцію, у якій засудила дії Росії щодо мілітаризації Криму. 

- Разом із півостровом Росія захопила і кілька ядерних об’єктів та відновила об’єкти, які не використовували з часів підписання Будапештського меморандуму. Пропаганда і психологічний вплив на дітей віком від чотирьох років відбувається ще з дитячих садків. Вони вивчаюnm російські військові пісні, їм дають іграшкову зброю тощо. Відбувається мобілізація громадян України до збройних сил РФ. Усього було призвано 18 800 осіб. Проти тих, хто ухиляється, порушують кримінальні справи, – каже Тимур Баротов.

За його словами, за час окупації кількість військовослужбовців збільшилася з 12,5 тисячs до 32 тисяч осіб. Кількість танків зросла з 0 до 40, зенітно-ракетних комплексів – з 0 до 16, літаків – з 22 до 122, кораблів – з 26 до 71, підводних човнів – з 1 до 7.

- Зросла і кількість військових навчань, які мають не оборонний, а наступальний характер. Ідеться не про оборону, а про підготовку до наступу. Крим перетворили на військову базу з наступальним характером, – застерігає Тимур Баротов.

Ескендер Барієв, голова правління Кримськотатарського ресурсного центру, кримськотатарського народу повідомив, що громадян України незаконно етапують в іншу державу.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів