Військовозобов'язані повинні мати спецдозвіл на виїзд з місць проживання: від 30 діб до року

13:09 5 липня 2022 р.

Фото до новини

Генеральний штаб Збройних Сил України нагадав військовозобов'язаним про норму Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу”, який діє з 1992 року,

Сьогодні Генеральний штаб Збройних Сил України повідомив про заборону виїзду призовників, пише Dailylviv.com

"Шановні співгромадяни! 

Норма Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу”, який діє з 1992 року, передбачає, що у воєнний час забороняється виїзд призовників, військовозобов’язаних та резервістів з місця проживання без дозволу керівника відповідного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. 

З метою впорядкування обліку переміщених осіб Генеральним штабом Збройних Сил України розроблено Порядок надання дозволу громадянам України, які перебувають на військовому обліку у ТЦК та СП, на виїзд за межі місця проживання (місця перебування) з моменту оголошення мобілізації та у воєнний час. 

Дозвіл видається від 30 діб до року залежно від категорії субʼєкта. Розглядається додаткове унормування питань переміщення осіб, які систематично перетинають адміністративні межі у звʼязку зі службовою чи особистою необхідністю. 

Просимо з розумінням ставитися до регуляторних заходів, продиктованих законами України, умовами воєнного стану і ведення війни. 

Разом служимо і працюємо на Перемогу!"

Сьогодні ж радниця головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного Євгенія Рябека наголосила, що військовозобов'язані чоловіки можуть пересуватися Україною без отримання відповідних дозволів.

Вона роз’яснила, що у повідомленні Генштабу йдеться лише про впорядкування обліку осіб, які змінюють місце проживання або місце реєстрації.

Рябека зазначила, що для виїзду з міста не потрібно брати дозвіл. І невдовзі Генштаб ЗСУ оголосить уточнення щодо своєї нинішньої заяви. 

На Львівщині вручити повістку у громадських місцях можуть усім чоловікам у віці від 18 до 60 років

Примусової мобілізації жінок немає, - заступниця міністра оборони

Кількість мобілізованих у Збройні Сили - це державна таємниця, - Маляр

Закон №7272 звільнив від мобілізації ще дві категорії громадян

Обмежено придатні до військової служби під час воєнного стану потрібні у п'яти місцях

Петиція з помилкою: Президент Зеленський нагадав 27 149 українцям про справу всього народу

Повістки про призов на військову службу законно вручатимуть у чотирьох місцях

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів