Військовослужбовцям дозволять їздити за кордон до рідних, а місяць служби зараховуватимуть за три

20:00 9 жовтня 2022 р.

Фото до новини

Ці норми закладено у новий законопроєкт про посилення соціального захисту військовослужбовців.

Військовослужбовцям можуть надати право виїзду за кордон для того, щоби вони могли провідати кровно (кревно) рідних або по шлюбу членів сім’ї. Йдеться про вже передбачену в чинному законодавстві додаткову відпустку для військовослужбовців під час воєнного стану. Також положеннями законопроєкту №8090 визначено порядок надання військовослужбовцям цих відпусток, пише Dailylviv.com.

Таке нововведення передбачено в проєкті змін до закону про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей щодо належного відзначення внеску захисників і захисниць у забезпечення оборони України, захист безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації (№ 8090). Наприкінці вересня його зареєстрували у Верховній Раді народні депутати, які представляють у парламенті різні політичні сили.

Зареєстрований законопроєкт стосується ще одного вагомого аспекту чинної системи соціального захисту наших захисників. Час, проведений на службі, пропонується зараховувати на пільгових умовах з розрахунку один місяць служби за три місяці у порядку, який визначить Кабінет Міністрів.

Не більше 20 банкнотів номіналом 1000 гривень: мобілізованим військовим пенсії зберігають

В Україні збільшено пенсії членам сімей загиблих військовослужбовців

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів