На півдні окупанти втрачають залізобетонні позиції

16:16 2 жовтня 2022 р.

Фото до новини

Українські військові продовжують просування на південному напрямку.

Про це у коментарі 24 каналу повідомила керівниця об’єднаного пресцентру Сил охорони та оборони "Південь" Наталія Гуменюк, пише Dailylviv.com.

Вона наголосила, що «незалежність» або «приєднання» будь-яких українських територій до росії — це думка росіян, яку ніхто не підтримує, а особливо — Сили оборони та ЗСУ.

Гуменюк розповіла, що за минулу добу українська авіація дев’ять разів атакувала позиції окупантів на південному напрямку. Українські ракетно-артилерійські підрозділи виконали майже 550 вогневих завдань.

Вони працювали на знищення логістики військ рф, складів з боєприпасами, зосередження техніки та озброєння. За добу було знищено: 16 танків, дві самохідні гаубиці типу Мста-С, 11 одиниць автобронетанкової техніки, два протитанкові ракетні комплекси.

Також військові «затрофеїли» ворожий БТР.

«Ми продовжуємо не тільки бити ворога та „віджимати“ у нього техніку, а й витискати його з тих рубежів оборони, які він собі облаштував, думаючи, що залізобетон — це залізобетонно. Ні, земля наша, і будемо виколупувати їх навіть через такі загородження», — зазначила Гуменюк.

За словами Наталії Гуменюк, є інформація, що росіяни вже підтягують щойно набраних мобілізованих на Південь, однак це завдання для них дуже ускладнене. Річ у тім, що українська сторона тримає під вогневим контролем всі транспортні артерії. І хоч росіяни намагаються якось ремонтувати їх або використовувати альтернативні засоби – катери, баржі, пороми, понтони, фактично їм нічого не вдається.

Що відбувається на херсонському напрямку - пояснення експерта

На Херсонщині деокуповано 46 населених пунктів на межі з двома областями

ЗСУ прорвали першу лінію оборони росіян у Херсонській області (відео)

HIMARS відрізали росіян від постачань техніки і особового складу з Криму

Українська армія наближається до Херсону: залишилося 20 км, - радник голови ХОВА

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів