У трьох російських регіонах уночі впали безпілотники

12:10 28 лютого 2023 р.

Фото до новини

Падіння безпілотників було зафіксовано цієї ночі як мінімум у трьох російських регіонах — Білгородській, Брянській областях та Краснодарському краї. В Адигеї зафіксували падіння невідомого літального об'єкта, можливо теж дрона.

Про це повідомляє Proekt.media, пише Dailylviv.com.

Про ліквідацію пожежі в господарській будівлі на території нафтобази в Туапсе вранці прозвітував регіональний МНС, не уточнивши причин займання. За даними телеграм-каналів Baza і Astra, близько 2 години ночі на території нафтосховища впали два дрони, начинені вибухівкою. За 30 метрів від місця вибухів розташована казарма Міноборони, пише Astra.

Пізніше про те, що в районі нафтобази в Туапсе було зафіксовано безпілотника, повідомило агентство РИА Новости з посиланням на екстрені служби. Постраждалих немає.

Падіння безпілотників було зафіксовано також у Білгородській та Брянській областях, що межують з Україною. У Білгороді було знайдено уламки одразу трьох безпілотників, повідомив уночі губернатор області В'ячеслав Гладков. Мер Білгорода Валентин Демидов уточнив, що один із БПЛА залетів у вікно житлового будинку, постраждалих немає.

У Брянській області влада прозвітувала про збиття безпілотника ЗСУ в Суразькому районі. Постраждалих та руйнувань немає, заявив голова регіону Олександр Богомаз. За даними Astra, ще три дрони атакували вранці 27 лютого пункт технічного спостереження прикордонного управління ФСБ у Сівському районі Білгородської області, вивівши вежу з ладу.

Ще один вибух також близько 2 години ночі зафіксували в Адигеї, в районі селища Новий, стверджують джерела Astra. Про вибух у екстрені служби повідомив голова Айрюмівського сільського поселення Олег Коваленко. Рятувальники виявили в полі неподалік селища дві лійки діаметром близько двох метрів, поряд були знайдені уламки невстановленого літального об'єкту. Пізніше глава республіки Мурат Кумпілов підтвердив, що вночі біля селища Новий впав невстановлений літальний апарат, і доклав два фото частин об'єкта, що впав. «На місці працює слідчо-оперативна група. Найголовніше — немає жертв та постраждалих. Є незначна руйнація господарської споруди тваринницької ферми», - написав він.

Вибухи безпілотників у ніч з 27 на 28 лютого стали однією з наймасовіших атак по об'єктах на території Росії. Удари по Краснодарському краю можуть свідчити про те, що дрони ЗСУ здатні діставати до чорноморського узбережжя Кубані, що є одним з головних напрямів внутрішнього туризму в Росії.

На початку грудня сталися вибухи одразу на двох російських військових аеродромах, де були розміщені стратегічні бомбардувальники — «Дягілєво» під Рязанню та «Енгельс-2» під Саратовом. Внаслідок вибухів були пошкоджені військові літаки. За версією Міноборони, ударів було завдано реактивними БПЛА радянського виробництва. У російських телеграм-каналах припустили, що це модифіковані безпілотники Ту-141 «Стриж». 26 грудня по «Енгельсу-2» знову вдарив український безпілотник, загинули троє військовослужбовців. 6 лютого безпілотник вибухнув у небі над Калугою, приблизно за 150 кілометрів від Москви.

Удари по російських військових об'єктах у глибокому тилу продовжаться, заявив в інтерв'ю The Washington Post у січні начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов. Він не підтвердив WP, що ГУР стояла за атаками на військові аеродроми під Рязанню та в Енгельсі Саратовської області, але розповів, що такі атаки можуть реалізовувати як безпілотники, так і диверсанти, які встановлюють вибухівку вручну.

У Мачулищі прилітали військово-транспортні літаки з Росії ймовірно, щоб полагодити А-50, - БГ

Росіяни технічно готові до ракетного удару ще з п’ятниці: Кім знову попереджає

Повітряний простір над Санкт-Петербургом закрито: НЛО

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів