У селі на Львівщині створили добровільну пожежну команду: Польща екіпірувала на 1 млн грн

15:45 24 січня 2023 р.

Фото до новини

Члени пожежної команди пройшли спеціальне навчання, яке дозволить їм оперативно та фахово реагувати на надзвичайні ситуації.

Про це повідомив проєктний менеджер ГО “Освітньо-аналітичний центр розвитку громад” Сергій Волохатий, пише Dailylviv.com.

За його словами, у селі Бунів Яворівської територіальної громади відкрили підрозділ добровільної пожежної команди. Відкриття добровільної пожежної команди стало можливим завдяки участі громади в проєкті «Вогнеборці. Вдосконалення цивільного захисту в Україні на місцевому рівні», який реалізовує Фонд міжнародної солідарності за підтримки Програми «U- LEAD з Європою».

«В конкурсі взяли участь громади зі всієї України, але нам вдалося увійти в число переможців завдяки тому, що ми не чекали його результатів, а разом з Яворівською міською радою та громадою села почали активно проводити роботи з облаштування пожежного депо добровільної пожежної команди с.Бунів. Скерували в головне управління Державної служби надзвичайних ситуацій України у Львівській області прохання щодо надання пожежного автомобіля. Для облаштування пожежного депо у вільний від роботи час проводили толоки. Яворівською міською радою було виділено кошти для їх проведення», – розповів головний спеціаліст відділу організаційної та інформаційної роботи Яворівської міської ради Володимир Комар.

Добровільну пожежну команду Яворівської громади створено в селі Бунів саме рамках проєкту «Вогнеборці. Вдосконалення цивільного захисту в Україні на місцевому рівні». Це важлива подія для Яворівської територіальної громади, до складу якої входить 82 населенні пункти. Село Бунів перебуває на відстані 20 км. від найближчого пункту рятувальників, що значно впливало на оперативність їхнього приїзду при виникненні надзвичайних ситуацій.

Яворівська міська рада як одна з переможців конкурсу, підписала Меморандум про співробітництво з представництвом Фонду міжнародної солідарності Республіки Польща в Україні.

В рамках проєкту Фонд міжнародної солідарності Республіки Польща в Україні передав для добровільної пожежної команди с.Бунів спеціальний одяг, спорядження та технічні засоби на загальну суму понад 1 млн гривень. Також члени пожежної команди пройшли спеціальне навчання, яке дозволить їм оперативно та фахово реагувати на надзвичайні ситуації.

Головне управління Державної служби надзвичайних ситуацій України у Львівській області передало Яворівській громаді пожежний автомобіль та майно.

За словами Володимира Комара, жителі старостинських округів с.Бунів та Калинівка, які бажали увійти у склад добровільної пожежної команди, в колишній котельні зробили ремонт та облаштували місце для дислокації пожежної команди. Мешканці сіл своїми силами зробили опалення в приміщенні та облаштували його згідно з вимогами.

До складу добровільної пожежної команди села Бунів Яворівської територіальної громади увійшло 12 рятувальників, які чергують кожні три дні. Усі члени пожежної команди отримали посвідчення про проходження спеціального навчання та узятися до чергування відповідно до складеного графіка.

Довідка

Проєкт «Вогнеборці. Вдосконалення цивільного захисту в Україні на місцевому рівні» реалізується Фондом міжнародної солідарності у рамках Програми «U-LEAD з Європою» та співфінансується програмою польської співпраці задля розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею,

Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян, та розширює можливості громад.

Норматив прибуття на пожежу - до 20 хв: на Львівщині не до всіх населених пунктів рятувальники можуть доїхати вчасно

Сім населених пунктів на Львівщині отримали місцеву пожежну команду

На Львівщині відбулися пожежно-тактичні навчання

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів