Сім населених пунктів на Львівщині отримали місцеву пожежну команду

13:40 1 червня 2017 р.

Фото до новини


Фото: lviv.dsns.gov.ua

Новостворена місцева пожежна команда пильнуватиме безпеку близько восьми тисяч мешканців.

У Львівському обласному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій України повідомили сьогодні, 1 червня: «31 травня відбулося урочисте відкриття місцевої пожежної команди в селищі Меденичі у Дрогобицькому районі. Її відкрили з метою організації заходів із запобігання виникненню пожеж та їх гасіння, ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та небезпечних подій, забезпечення ефективної роботи з організації та забезпечення пожежної безпеки на території Меденицької селищної ради».

«Відсьогодні рятувальники місцевої пожежної команди гарантуватимуть безпеку сімох населених пунктів, у яких проживає близько восьми тисяч мешканців. Участь у представленні пожежної команди взяли керівництво Дрогобицької районної ради та державної адміністрації, сільський голова, місцеві депутати, представники громадськості, засобів масової інформації, ГУ ДСНС України у Львівській області, а також настоятель церкви Успіння Пресвятої Богородиці – отець Мирослав», – зазначено також у повідомленні.

«Приміщення для здійснення чергування рятувальників надала селищна рада. Тут є все необхідне для цілодобового чергування вогнеборців та утримання пожежного автомобіля.  Гарантувати безпеку місцевих жителів та сусідніх сіл будуть чотири водії пожежного автомобіля та вогнеборці-добровольці. Охороняти безпеку мешканців добровільно забажали працівники місцевого комунального підприємства. У випадку надзвичайної ситуації вони оперативно виїжджатимуть на місце події. Водії ж чергуватимуть у місцевій пожежній команді позмінно цілодобово. Усі вони пройдуть відповідні фахові навчання», – поінформували також в обласному управлінні ДСНС.

«Привітав членів місцевої пожежної команди із початком роботи начальник управління організації заходів цивільного захисту ГУ ДСНС України у Львівській області Іван Базів. У своєму вітальному слові він зазначив: «Я хочу подякувати усім хто долучився до відкриття цієї пожежної команди. Такий підрозділ потрібен, в першу чергу, для місцевих жителів. Хай рятувальники гідно виконують свій обов'язок на благо народу України».

Представники ГУ ДСНС України у Львівській області вручили рятувальникам місцевої пожежної команди ключі від пожежного автомобіля із усім необхідним пожежно-технічним обладнанням», – зазначено також у повідомленні.

«Настоятель місцевого храму освятив пожежний автомобіль та усі приміщення пожежного депо. Тепер рятувальники із божою допомогою берегтимуть спокій у населеному пункті», – поінформували також в обласному управлінні ДСНС.

«Приємним завершенням церемонії урочистого відкриття місцевої пожежної команди став виступ талантів народного музичного гурту «Галич» із народного музичного дому. Музиканти потішили публіку запальними національними ритмами та чарівними піснями», – повідомили також сьогодні, 1 червня, у Львівському обласному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій України, де також опублікували фоторепортаж з місця події.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів