На Львівщині створюють місцеві пожежні команди

17:00 14 листопада 2016 р.

Будівля місцева пожежної команди Бабинської територіальної громади,

Будівля місцева пожежної команди Бабинської територіальної громади,
Фото: зі сторінки Львівського обласного управління ДСНС в інтернет-мережі «Facebook»

У рамках реалізації реформи місцевого самоврядування та децентралізації влади відбувається процес реформування системи Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Про це повідомили сьогодні, 14 листопада, у Львівському обласному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій України, де також пояснили, що один із етапів реформи полягає у децентралізації системи і створення комплексних пожежних команд у об’єднаних територіальних громадах.  «Ефективне виконання завдань із забезпечення пожежної безпеки на території громад можливе виключно шляхом створення підрозділів місцевої та добровільної пожежної охорони. Це дозволяють максимально скоротити час прибуття першого пожежно-рятувального підрозділу до місця пожежі або надзвичайної ситуації, особливо у сільській місцевості», – йдеться також  повідомленні обласного управління ДСНС.

У ньому також нагадали, що 8 квітня 2016 року голови обласної держадміністрації й Державної служби України з надзвичайних ситуацій підписали меморандум про співпрацю щодо організації заходів цивільного захисту населення об'єднаних територіальних громад Львівщини. А зокрема в рамках реалізації його положень започатковано пілотний проект щодо організації заходів цивільного захисту населення спроможних територіальних громад.

Рішенням Львівської обласної ради затверджено проект перспективного плану спроможних територіальних громад Львівщини, згідно з яким на території Львівської області планується утворити 128 громад. На сьогоднішній день на території області вже створено 16 об’єднаних територіальних громад. Згідно з рішеннями територіальних громад у Тростянецькій, Грабовецькій, Вільшаницькій, Воле-Баранецькій громадах уже створено добровільні пожежні дружини з розрахунком на кожне село новоствореної територіальної громади.

Рятувальники Львівського обласного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України ведуть активний діалог із керівництвом Бабинської, Воле-Баранецької та Чукв’янської територіальних громад по створенню місцевих пожежних команд на території їх населених пунктів.  Зокрема, в приміщенні, де розташовуватиметься місцева пожежна команда Бабинської територіальної громади, виконано роботи по облаштуванню, ремонту та опаленню приміщень. Окрім цього, для пожежної техніки спеціально побудували гараж. 

Уже зараз сім майбутніх рятувальників місцевої команди Бабинської територіальної громади проходять відповідні теоретичні та практичні заняття у Навчальному пункті аварійно-рятувального загону спеціального призначення (загону технічної служби) Львівського обласного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України.

Для надання допомоги об’єднаним територіальним громадам в організації заходів цивільного захисту, в тому числі створенні та функціонуванні підрозділів місцевої пожежної охорони, за кожною громадою закріплено посадових осіб Львівського обласного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України та підпорядкованих підрозділів, щоб вони допомогли в удосконаленні діяльності суб'єктів забезпечення цивільного захисту. Проводиться також масштабна робота по консультуванню представників територіальних громад у галузі напрацювання нормативно-правової складової, надається методична допомога громадам у розробці оптимальної чисельності служби цивільного захисту, яка повинна бути створена на рівні кожної об’єднаної громади з урахуванням їх техногенного навантаження.

Про це повідомили сьогодні, 14 листопада, на сторінці Львівського обласного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів