У Львові щодоби евакуйовують десятки машин на штраф-майданчик

14:50 12 березня 2022 р.

Фото до новини

Найбільше порушень паркування у районі залізничного вокзалу, у центральній частині міста, на станції «Підзамче».

Як розповів пресслужбі ЛМР директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило, впродовж останніх днів у Львові інспектори з паркування та евакуатори працюють цілодобово в посиленому режимі, пише Dailylviv.com. Якщо раніше водіям, котрі паркують авто з порушенням правил дорожнього руху, давали попередження та застосовували превентивні заходи, то впродовж останніх днів інспектори активно штрафують порушників, а їхні машини забирають на штраф-майданчик. За словами посадовця, щодоби евакуйовують десятки машин. Зі штраф-майданчиків власники забирають автомобілі зазвичай оперативно.

«У перші дні ми намагалися не штрафувати, а попереджати, щоб дати можливість людям припинити правопорушення, тобто переїхати  в інше місце. Але такий захід є ефективний на тимчасовій основі, бо люди звикають і, відповідно, немає реакції. Ми зараз активно штрафуємо, здійснюється ефективна евакуація з місць, де це суттєво перешкоджає дорожньому руху.

"Інспектори з паркування працюють цілодобово. Також залучені контролери ЛКП «Львівавтодор». Вони здійснюють супровід, виконують більш консультативну функцію. Паралельно працюють евакуатори. Якщо інспектор бачить, що автомобіль припаркований з грубим порушенням, ускладнює рух, то ми викликаємо  евакуатор, який здійснює евакуацію авто на штраф-майданчик. Власники досить оперативно забирають авто зі штраф-майданчика. Думаю, це буде для них доброю наукою, щоб не паркуватися будь-де», - розповів Олег Забарило. 

Найбільше порушень – у районі залізничного вокзалу, у центральній частині міста, на станції «Підзамче», яка зараз активно використовується, та в інших локаціях, де припарковані авто призводять до ускладнення для руху.

Найбільш критичною залишається центральна частина міста. До прикладу, паркування на смузі для руху громадського транспорту на пр. Свободи вже призвело до виникнення тут дорожньо-транспортних пригод.

«Кількість автомобілів у Львові суттєво зросла. Йдеться про десятки тисяч авто з реєстрацією різних областей України. Наші вулиці ширшими не стали, навантаження на транспортну мережу збільшується. Ми бачимо, що є ускладнення в русі. А сьогодні ускладнення у русі – це критично, тому що необхідно забезпечити проїзд швидкої допомоги, спецтранспорту, гуманітарних конвоїв. Тому дуже важливо, щоб водії, зокрема у центральній частині міста та в районі вокзалу, не паркували свої автомобілі з порушенням правил дорожнього руху», - додав Олег Забарило.

Він додав, що мерія спільно з поліцією відпрацьовує механізм, як розвантажити місто, щоб воно було проїзним, мобільним, а також як забезпечити якісне і швидке курсування і громадського транспорту, і спецтранспорту, і конвоїв з гуманітарною допомогою.

Залізничний вокзал у Львові закрили для приватного автотранспорту і таксі

Евакуація автомобілів від вокзалу: 40 великих автобусів циклічно вивозять людей

У Львові з перехрестя вулиць Городоцька-Чернівецька забрали покинуті автомобілі

200 тисяч біженців: Львів перебуває на межі своїх можливостей, - мер

У Львові відкривають польову лікарню, де працюватимуть американські лікарі та медсестри. Адреса

Для поселення людей на Львівщині потрібні вільні приміщення – влада просить власників майна допомогти

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів