У Львові поліціянт застрелив вівчарку. Зоозахисники кажуть, що це не перший випадок

14:06 1 серпня 2022 р.

Фото до новини

На головному залізничному вокзалі у Львові поліціянт застрелив вівчарку. У поліції випадок обгрунтували агресивною поведінкою собаки. Зоозахисники вважають, що можна було вдатися до превентивних засобів.

31 липня, близько 18.20, до співробітників відділу поліції №1 Львівського районного управління поліції №2, які здійснювали патрулювання території головного залізничного вокзалу у Львові, звернулися волонтери, інформує поліція Львівщини.

"Агресивна вівчарка без намордника кидалася на пасажирів та волонтерів, а власник тварини на численні прохання заспокоїти пса не реагував", - повідомляють поліціянти.

Вони повідомили, що на першому пероні перебуває нетверезий неадекватний чоловік з агресивною собакою без намордника, яка кидається на людей. На численні прохання заспокоїти собаку та вдягнути на неї намордник власник не реагував.

"Коли на місце події підійшли працівники поліції,  власник спустив вівчарку на правоохоронців. Один із поліціянтів був змушений використати табельну вогнепальну зброю для знешкодження тварини, яка загрожувала життю і здоров’ю людей.

За фактом слідчі територіального підрозділу поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статті, - позбавлення волі на строк до трьох років.

Досудове розслідування триває. Правоохоронці встановлюють всі обставини події", - йдеться в повідомленні.

У коментарі для Dailylviv.com Устина Бойко, голова зоозахисної громадської організації "Еко-Прогрес”, зазначила, що можна було застосувати превентивні засоби.

"Можна було застосувати газовий балончик або інший превентивний засіб, а не одразу відкривати вогонь по тварині. Мене непокоїть, що через велику кількість зброї, яка зараз є на руках, її безконтрольно використовуватимуть за першої-ліпшої нагоди проти тварин. А правоохоронці такими діями лише провокуватимуть вогнепальну поведінку", - наголошує Устина.

Голова громадської організації "Зелена сила" Андріана Байло каже: "Суспільство дуже стурбоване цим випадком, тому просимо опублікувати відео як все починалося і відбувалося. Ми хочемо бути впевнені в поліції і відчувати захист, а не навпаки".

Читачі в соціальних мережах також відреагували на цю подію.

"Нещодавно в нашому лісі, на дачах, поліцейський застрелив мирного собаку - домашнього.! Навіть хвилини часу не минуло, як він побачив собаку!! Він намірено його застрелив!!! Було видно, що це не поліцейський, а с...ун! Який побоявся вигляду собаки! Собака була поруч своєї господині і кінолога, ще з двома собаками! Довкола війна! Люди рятують і людей, і тварин, а в поліції служать ви...дки!!!!На фронт таких!!!! А не патрулювати вулиці!!!!" - написала Taya Pupershlag

"У нас на дачах в хащах непролазних, за Замарстинівським парком, два місяці тому застрелили боксера, бо він начебто хотів вкусити. Дали дебілам зброю і добро - скоро і в людей почнуть. А був це Горбалюк Ігор Євгенович", - зазначила Галя Никитина.

"Таке чмо, що застрелив собаку - не кращий ніж пуйло. Такий самий орк, з якими ми воюємо. Наші хлопці на передовій рятують тварин, іноді ризикуючи життям. А тут якійсь вир...к забирає життя", - Tanya Nozdrina

На Львівщині застрелили бельгійського вівчура

Убив цуценя – на лаві підсудних мешканець Турки

У Зашкові чоловік убив собаку з другого пострілу і цілився у сімейну лікарку (відео)

У Пустомитах собаку вдарили сокирою по голові. Поліція проігнорувала речовий доказ,- волонтерка

На Львівщині лише чотири справи про знущання над тваринами дійшли до суду (відео)

Собаку, якого 53-річний мешканець Старичів тягнув за машиною, лікують. Зловмиснику загрожує до 3-х років за гратами

Передріздвяне: у Львові знайшли собаку з поламаними лапами і кулями в тулубі. Священник уже не вірить у загальну набожність Львова

 

Убивство собаки: зоозахисники зі Львова просять прем'єр-міністра вплинути на два міністерства - внутрішніх справ та освіти і науки

 

 

 
 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів