У львівську школу проник чоловік з ножем в нетверезому стані, - депутатка

13:13 13 липня 2021 р.

Фото до новини

Львівська СЗШ № 44 ім. Тараса Григоровича Шевченка, що на вул. Я. Пстрака, 1, роками перебуває без нормальної огорожі. Нещодавно до школи зайшов дорослий нетверезий мешканець з ножем.

Про це інформує портал депутатів ЛМР, пише Dailylviv.

Депутатка ЛМР Лейла Мелесова-Вальчак на пленарному засіданні сесії Львівської міськради звернулась до виконавчої влади міста з проханням надати додаткові кошти на завершення робіт по обгородженнюю школи.
 
"Та огорожа, яка є зараз, - ще не завершена повністю, є ділянки, де огорожа зроблена добре, проте у деяких місцях вона перебуває у поганому стані, або відсутня.
Школа фактично відкрита для кого завгодно. Нещодавно трапився інцидент - на територію школи вдень зайшов чоловік у стані сп’яніння, поводив себе неадекватно та дістав ніж. Він нікого не поранив, але дуже налякав дітей", - розповіла Лейла Мелесова-Вальчак.
 
Батьківська рада цієї школи неодноразово піднімала питання огорожі питання у своїх зверненнях.  
 
У 2019 році ініціативна група школи була учасниками у Громадському бюджеті м. Львова із проектом № 6 «Відновлення огорожі в школі № 44», отримала велику кількість голосів мешканців міста (1789 голоси), проте для фінансування не вистачило всього лише 45 голосів. Згодом проект все ж таки профінансували, але цього не вистачило для того, щоб обгородити всю територію.
 
Це порушує п.2.7. ДСанПіН 5.5.2.008-01, що передбачає обов’язкову огорожу заввишки не менше 1,2 м для закладу освіти, розміщеного не всередині житлового кварталу.  
 
"Як мені відомо, на даний момент вже виділена певна сума коштів на встановлення огорожі, проте їх недостатньо, щоб повністю обгородити всю територію.      Тому я прошу виконавчі органи влади додатково виділити 1,7 мільйона гривень на дофінансування встановлення огорожі навколо всієї території СЗШ", - резюмувала депутатка.
 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів