У Дрогобичі і Стебнику - ріст кишкових інфекцій: підозра - на воду

14:56 13 січня 2023 р.

Фото до новини

На території Дрогобича та Стебника у грудні 2022 року зафіксовано ріст захворюваності кишковими інфекціями в 1,7 раза, порівнянні з аналогічним періодом попереднього року.

Про це повідомляє Дрогобицький районний відділ державної установи «Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України», пише Dailylviv.com.

Захворюваність гострими кишковими інфекціями у Дрогобичі та Стебнику реєструють переважно серед дитячого населення, вона складає 87,3% проти 94,5% у 2021 році. В етіологічній розшифровці на ротавірус припадає 65.4% у вікових групах: до 1 року – 7%, 1-4 роки – 38%, 5-9 років 23%, 10-14 років – 7%.

У 87% хворих захворювання викликано ротавірусом, а у 90% — ротавірусним ентеритом.

Одним з факторів інфікування може бути вода, що може привезти до групових захворювань та спалаху кишкових інфекцій вірусної етіології з водним шляхом передачі (вода централізованого та децентралізованого водопостачання, бутельована вода з пунктів розливу води).

Аналогічна ситуація і з децентралізованим водопостачанням - криниці, каптажі, бювети.

З цією метою спеціалісти Дрогобицького районного відділу ДУ «Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» робитимуть моніторинг якості питної води з пунктів розливу питної води на території Дрогобича та Стебника.

Не пийте воду з двох популярних джерел у Стрийському районі: вона шкідлива

У Стрийському районі назвали населені пункти, де у воді бракує йоду

На Дрогобиччині через неякісну воду в 7 разів збільшилася динаміка інфекційних захворювань

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів