Ще один сирієць командуватиме військами в Україні: Суровікін

18:22 8 жовтня 2022 р.

Фото до новини

Генерал Суровікін призначений командувачем Об'єднаного угруповання російських військ в Україні.

Про це повідомляють ТК, пише Dailylviv.comМіністр оборони РФ Сєргєй Шойгу призначив генерала армії Сєргєя Суровікіна командувачем угруповання сил у зоні "спеціальної військової операції", тобто на території України.

Суровікін закінчив Омське вище загальновійськове командне училище, Військову академію ім. Фрунзе і академію генштабу. Служив в Афганістані, Таджикистані, Чечні, Сирії.

До цього Суровікін командував Південним угрупованням.

Що про нього відомо:

У 1991 році Суровікін за рішенням ГКЧП особисто керував колоною бронетехніки, яка під час серпневого путчу розчавила людей.

У 1995 році його визнали винним відразу в кількох злочинах: пособництві, придбанні і збуті, а також носінні вогнепальної зброї і боєприпасів без відповідного дозволу. Замість 8 років в'язниці Суровікін отримав лише рік умовно.

У 2014 році, будучи командувачем військ Східного військового округу, Суровікін керував у Ростовській області відправкою на південний схід України підпорядкованих йому танкових частин.

У 2017 році призначений командувачем повітряно-космічними силами. Двічі відряджувався до Сирії.

Генерал Суровікін змінив 61-річного генерала армії Алєксандра Дворнікова, який, за даними іноземних ЗМІ, з квітня 2022 року командував російськими військами під час вторгнення Росії до України. Дворніков у 1999-2000 роках брав участь у чеченській війні, у битві за Грозний, з вересня 2015 по червень 2016 року командував російським угрупованням у Сирії.

Про репутацію цієї людини достатньо сказати, що її призначення вітали Рамзан Кадиров і Євгєній Прігожин, а правозахисники та британські військові давно говорять про його особливу жорстокість, інформує BBC.

На початку жовтня командувача Західного військового округу генерала Алєксандра Журавльова замінили генералом Романом Бердніковим. Журавльова було відсторонено від командування після серії провалів на харківському напрямку, де його підлеглі не змогли утримати оборону.

До католицького Різдва російсько-українська війна може закінчитися - The Times

Путін розпочав арешти військових у Москві, - ГУР

Росія не здатна контролювати жоден з нещодавно анексованих регіонів, - експерт

Уночі до Білорусі з РФ прилітав Ан-148, який привіз невідомий вантаж, - БГ

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів