В Афганістані загинув лідер Аль-Каїди: операція ЦРУ

01:22 2 серпня 2022 р.

Фото до новини

За словами нинішніх і колишніх офіційних осіб США, Сполучені Штати вбили лідера Аль-Каїди під час удару безпілотника в Кабулі, Афганістан, минулих вихідних.

Про це повідомляє NYT, пише Dailylviv.com.

Айман аль-Завахрі, який очолив угруповання Аль-Каїди після смерті Усами бін Ладена, був убитий під час удару, першого нападу в Афганістані з моменту виходу американських військ минулого року.

Офіційні особи США заявили, що удар завдали не військові. Колишній чиновник сказав, що операція була проведена ЦРУ. Представники агентства відмовилися від коментарів.

Високопоставлений чиновник адміністрації заявив, що операція пройшла успішно і жертв серед цивільного населення немає. Очікується, що Білий дім проведе брифінг для журналістів пізніше в понеділок увечері, сказав другий представник адміністрації.

«Удар, у результаті якого було вбито лідера Аль-Каїди Аймана аз-Завахрі, є великим успіхом антитерористичних зусиль США. Результат незліченних годин збору розвідданих упродовж багатьох років, – сказав Мік Малрой, колишній співробітник ЦРУ, офіцер і старший чиновник Пентагону. - Ймовірно, він вірив, що ми ніколи не зможемо його вистежити. Але він помилявся».

Айман аль-Завахрі роками уникав Афганістану. Його повернення до Кабула після захоплення Афганістану рухом Талібан викликає сумніви щодо зобов’язань нової влади не допустити Аль-Каїди в країну.

Ненсі Пелосі відвідає Тайвань: графік візиту

Китай попереджає, що не пробачить США візит Ненсі Пелосі на Тайвань

Конфлікт між Сербією і Косовом відкладено до 1 вересня

Громадянам України радять уникати місць масового скупчення у Сербії

Збройний конфлікт на кордоні між Сербією і Косовом: ситуація на Балканах загострюється (відео)

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів