Сьогодні українець з Бельгії Ярема Венгринович поїхав на велосипеді зі Львова до Тернополя, де закінчить свій Тур де Франс

11:16 19 вересня 2021 р.

Фото до новини

Сьогодні, 19 вересня, українсько-бельгійський велосипедист Ярема Венгринович, який здійснює благодійну велоподорож з Бельгії до України, вирушив зі Львова до фінальної точки свого маршруту – міста Тернополя.

На старті заїзду на площі Ринок велосипедиста привітав заступник міського голова Львова Андрій Москаленко

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

На згадку про Львів від громади міста перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко подарував Яремі Венгриновичу значок прапора України.

«Ця думка до мене прийшла десь роки три тому. Я прилетів до Львова, їхав до родини в Тернопіль і побачив по дорозі велосипедистів. Я подумав, що було би класно поїхати з Бельгії в Україну. Потім вже долучив благодійну акцію. Я не є професійним велосипедистом, я займався футболом. Велосипедом почав більше їздити десь 2 роки тому.

Вже на сайті СОС Дитячі містечка Україна зібрано понад 9 тис євро. Але загалом я організовував ще інші акції, то разом сума вже є більше 10 тис євро.

Я планую після завершення велотуру заїхати у місто Бровари, а далі – у Луганську область, де будемо дивитись центр, який відкриється, аби допомогти дітям та мамам, які там будуть жити. Також я поїду на фронт, на перший контрольний пост. Мені важливо побачити і почути, що там робиться, бо моя допомога – для дітей, які постраждали від війни. Я знаю, що робиться на сході України, там йде війна. Там потрібна допомога», - розповів Ярема Венгринович.

Ярема Венгринович організував акцію «Road To Ukraine/Дорога в Україну», мета якої – збір коштів для дітей, чиї батьки загинули в АТО на сході. Хлопець розпочав свою подорож 28 серпня з Брюсселя, а кінцева точка марафону – Тернопіль. Загалом велосипедист подолає понад 2200 км.

Всі охочі можуть долучитись до благодійної місії велосипедиста і допомогти дітям, пожертвувавши кошти на офіційному веб-сайті

Довідка

Виклик своїм силам та витривалості задля благодійності зробив 23-річний студент, майбутній інженер Ярема Венгринович. Хлопець народився та виріс у Бельгії. Його батьки – українці за походженням, тож Ярема часто відвідував Україну й спілкувався зі своїми численними родичами. Там і перейнявся долею дітей, котрі постраждали від війни на сході: втратили дім або сім’я опинилася у скруті.

Щоб допомогти таким сім’ям, Ярема започаткував масштабний і дуже ризикований проєкт, який називає «міні-Тур де Франс» (за аналогією до легендарної велогонки). Студент має амбітну мету: на велосипеді – самому, без супроводу, за 21 день перетнути усю Європу та фінішувати в Україні. З’єднавши Бельгію та Україну в єдиному благодійному русі.

Старт – у Брюсселі, фініш – в Тернополі. А між крайніми точками – шлях у понад 2225 кілометрів через Нідерланди, Німеччину, Чехію, Словаччину та Польщу. Ярема сам прокладав маршрут – не найкоротший, але красивий.

Свій велотур Ярема присвятив СОС Дитячі містечка Україна – міжнародна благодійна організація саме відкриває притулок для вразливих родин у Сєвєродонецьку на Луганщині. Так велосипедист допомагає збирати кошти на облаштування притулку і побуту родин, які знайдуть там прихисток.

19 вересня хлопця урочисто зустрічатимуть у Тернополі, звідки родом його батьки.

СОС Дитячі містечка Україна - благодійна недержавна організація, що розпочала діяльність у 2003 році та працює задля попередження сирітства в Україні, розвитку сімейних форм виховання для дітей, позбавлених батьківського піклування та підтримки молоді, яка виходить з-під опіки. Організація є членом міжнародної федерації SOS Children’s Villages International (SOS Kinderdorf). У дитячому містечку в Броварах постійно живуть 11 прийомних сімей. У кожній - від 8 до 10 дітей. Допомогти їм та багатьом іншим родинам можна на сайті www.sos-ukraine.org .

Нижче - світлини старту Яреми Венгриновича 3 вересня у Брюсселі, де його проводжали в дорогу і батьки.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів