Міні-тур де Франс: студент з Бельгії на велосипеді подолає 2225 кілометрів до України, щоб допомогти дітям війни (відео)

10:43 26 серпня 2021 р.

Фото до новини

Виклик своїм силам та витривалості задля благодійності кидає 23-річний студент, майбутній інженер Ярема Венгринович.

Про це Dailylviv.com повідомили організатори проєкту.

Хлопець народився та виріс у Бельгії. Та його батьки – українці за походженням, тож Ярема часто відвідував Україну й спілкувався зі своїми численними родичами.

Там і перейнявся долею дітей, котрі постраждали від війни на Сході: втратили дім або сім’я опинилася у скруті. Щоб допомогти таким сім’ям , Ярема започаткував масштабний і дуже ризикований проєкт, який називає «міні-Тур де Франс» (за аналогією до легендарної велогонки).

Студент має амбітну мету: на велосипеді – самому, без супроводу, за 21 день перетнути усю Європу та фінішувати в Україні. З’єднавши Бельгію та Україну в єдиному благодійному русі.

Старт – у Брюсселі, фініш – в Тернополі. А між крайніми точками – шлях у понад 2225 кілометрів через Нідерланди, Німеччину, Чехію, Словаччину, та Польщу. Ярема сам прокладає маршрут – не найкоротший, але красивий. І щоб більше його ускладнити – у Словаччині планує підкорити гору на велосипеді!

Шлях буде непростим, упевнений Ярема. Говорить про нього так: «Маю хорошу мотивацію. Біль, котрий я відчуватиму у ногах та голові під час

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів