На Львівщині запровадили місцеві виплати родинам і родичам загиблих у зоні АТО/ООС і збільшили - їхнім дітям

16:44 14 липня 2021 р.

Фото до новини

Під час сесії Львівської обласної ради доповнена комплексна програма соціальної підтримки учасників АТО та їхніх родин, бійців-добровольців АТО, а також родин Героїв Небесної Сотні на 2021-2025 роки.

Депутати підтримали внесення змін до програми, затвердженої рішенням обласної ради від 18 лютого 2021 року №53, і доповнили її новим заходом - «Надання та виплата грошової допомоги родинам, родичі яких загинули (померли) під час проведення АТО (ООС)».

Про це повідомила пресслужба ЛОДА, пише Dailylviv.  

Це передбачає надання грошової допомоги батькам і дружинам загиблих (померлих) учасників АТО (ООС), які мають статус «Член сімʼї загиблого» відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту». Крім того, затверджено Порядок надання та виплати грошової допомоги родинам, родичі яких загинули (померли) під час проведення АТО (ООС).

Також на сесії ухвалили рішення про збільшення розміру соціальних виплат дітям (пасинкам, падчеркам) військовослужбовців, добровольців, волонтерів, які загинули в антитерористичній операції або померли внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, отриманих у зоні АТО (ООС), та Героїв Небесної Сотні.

Якщо станом на сьогодні такі діти щомісяця отримують 2500 гривень, то відповідно до ухвалених змін розмір виплати буде привʼязано до 1,5 базового показника прожиткового мінімуму (станом на 01.07.2021 це - 3441 грн, на 01.12.2021 - 3589,5 грн).

У Львові поранено хлопців, які їхали в зону ООС

Пораненим учасникам АТО/ООС на Львівщині пропонують безкоштовний сімейний відпочинок на 1,5 тис грн

У зоні проведення ООС загинув військовий з Львівщини

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів