Бельгійські лікарі з Saint-Luc University Hospital оперуватимуть на вусі у Львові. Оголошено запис дітей

18:58 15 червня 2021 р.

Фото до новини

Львівська дитяча лікарня оголосила відбір пацієнтів для проведення мікрохірургічних операцій на вусі за участі лікарів з Бельгії. Кандидатів відбиратимуть для проведення мікрохірургічних операцій на вусі, в тому числі для кохлеарної імплантації, BAHA імплантації, тимпанопластики, мірингопластики та інших хірургічних втручань при хронічних захворюваннях вух.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.

Для цього до Львова приїде команда лікарів із всесвітньо відомої Saint-Luc University Hospital у Брюсселі (Бельгія): професорка, отохірург Монік Декат та лікар-аудіолог Даніель Ромоло де Сіаті. Операції проводитимуться у серпні цього року.

«На жаль, слуховий імплант є дуже дорогим, його ціна складає близько 25 тисяч євро. У зв’язку з цим, ми започаткували слухопротезування дітей не тільки Львова, але й всього західного регіону. Колеги з Бельгії згодилися приїхати та спільно з нашими спеціалістами провести перші кохлеарні імплантації», - розповів головний лікар дитячої лікарні на Орлика Дмитро Квіт.

«Після численних стажувань, які ми проходили у США, Бельгії та в інших європейських країнах, нашою головною ціллю було розпочати мікрохірургічні надскладні операції на вухах тут, у Львові. І нарешті у серпні будуть відбуватися надскладні мікрохірургічні втручання на вусі. Ми плануємо виділити 2 дні, щоб здійснити 10 таких операцій, які є досить довготривалими. Також, будуть здійснені консультації та плануватимуться наступні оперативні втручання. Згідно зі статистикою, у Львові 34 дитини потребують кохлеарної імплантації, дехто - аж на обидва вушка.

Також, закликаю батьків, у яких діти мають проблеми з барабанною перетинкою, часті отити, проблеми зі слуховими кісточками, звертатися до нас. Оскільки, ми будемо оперувати не тільки повністю глухих дітей, а й діток зі хронічними хворобами вушок. Таких, яких у Львові є близько 47», - розповіла Мар’яна Черкес, лікар-оториноларинголог лікар-аудіолог Дитячої міської клінічної лікарні.

Триває запис дітей з вадами слуху, хронічними хворобами середнього вуха тощо на консультацію до 30 червня 2021 року включно. Це здійснюється для того, аби лікарі могли ретельно обстежити дітей і відібрати кандидатів для подальшого оперативного втручання, яке попередньо планується у серпні 2021 року за участю високопрофесійних колег з Бельгії.


Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів