Рясне відірване від Львова: у вечірній час мешканці мікрорайону вимушені користуватися послугами таксі

22:58 17 вересня 2021 р.

Фото до новини

Станом на сьогодні пасажирське сполучення з Рясне забезпечують три маршрути: автобуси 6А, 47 і маршрутка №11.

Автобусні маршрути 6А і 47 закривають напрямок центральної частини міста та Сихова і курсують до 21.30 вечора. Маршрутка №11 курсує з Рясного на Сихів через вулиці Виговського і Хуторівку, що забезпечує сполучення з аеропортом та оптовим ринком Шувар, але їздить вона лише до 8:00  вечора і має в русі 2-3 машини, що означає, що час її очікування складає від 20 хвилин до однієї години. Це багаторічна і наболіла проблема в Рясному.

Про це вчора, 16 вересня, на пленарному засіданні сесії Львівської міської ради заявив депутат Роман Дуда і звернувся до міського голови Львова із проханням вирішити проблему транспортного сполучення у мікрорайоні Рясне.

За його словами, багатотисячний мікрорайон відірваний сполученням від інших районів Львова, а у вечірній час з 21:30 мешканці Рясного взагалі вимушені користуватися послугами таксі.

У червні цьогоріч управління транспорту оголосило конкурс на перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування,  які передбачають сполучення мікрорайону Рясне зі стратегічними об’єктами міської інфраструктури.

30 маршрут забезпечив би доїзд до Львівської політехніки, податкової, Українського католицького університету, Нового Львова.

12 маршрут - до лікарні швидкої допомоги, дитячої лікарні, до автовокзалу «Північний».

Однак конкурс не відбувся, мешканці Рясного й надалі залишаються з невирішеною проблемою сполучення.

Депутат Дуда звернувся до виконавчих органів влади з проханням продовжити час роботи маршрутів до 23.00 години вечора, а на маршруті №11 збільшити кількість машин.

Він додав, що стосовно стратегічних маршрутів 12, 30, які оголошені в конкурсі, управлінню транспорту необхідно розглянути можливість укладання тимчасових угод з перевізниками та забезпечити мешканців Рясного нормальним транспортним сполученням з іншими мікрорайонами.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів