Росія здатна відкрити другий фронт у країнах НАТО

22:04 31 серпня 2022 р.

Фото до новини

Генеральний інспектор Збройних сил Німеччини Еберхард Цорн заявив, що Захід не повинен недооцінювати військову міць Москви, яка, на його думку, має можливості для відкриття другого фронту.

"Основна частина російських сухопутних військ наразі, можливо, зосереджена в Україні, але навіть у цьому випадку ми не маємо недооцінювати потенціал російських сухопутних військ щодо відкриття другого театру воєнних дій", - сказав генерал  Еберхард Цорн в інтерв'ю агентству Reuters.

Крім армії, у розпорядженні Росії також є військово-морський флот та військово-повітряні сили, нагадав Цорн.

"Більшість російського флоту ще не була задіяна у війні в Україні, а російські військово-повітряні сили все ще мають значний потенціал, що також становить загрозу для НАТО", - сказав він.

"Що стосується збройних сил, то Росія цілком здатна розширити конфлікт на регіональному рівні, - сказав генерал. - Те, що це було б дуже нерозумним вчинком з боку Росії, - це вже зовсім інша історія".

Стосовно військової ситуації в Україні Цорн сказав, що динаміка російського наступу сповільнилася, але Росія, як і раніше, просувається вперед. "Підтримувані масованим артилерійським вогнем вони просуваються вперед, не зважаючи на жертви серед цивільного населення України".

Ракетні удари росіян по Львівщині: Козицький повідомив, скільки пошкоджено об'єктів і які

Відеофрагмент наступу ЗСУ на півдні

Що відбувається на херсонському напрямку - пояснення експерта

Cенатори США оголосили про двопартійну підтримку нового фінансування для України

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів