Повістку можуть вручити військовозобов'язаному, який має бронь: як йому діяти

07:04 31 січня 2023 р.

Фото до новини

Бронюванню підлягають чотири категорії військовозобов’язаних.

Начальник управління персоналу штабу командування Сухопутних військ Збройних Сил України полковник Роман Горбач у коментарі Military Media Center розповів, пише Dailylviv.com, що можуть траплятися випадки, коли повістку вручають військовозобов’язаному, який має бронь або відстрочку.

- Військовозобов’язаний, який має бронь від призову за мобілізацією, усі документи, котрі це посвідчують, має носити з собою. І при їхньому пред’явленні вручення повістки не буде, — повідомив полковник Роман Горбач. — Але, якщо воно вже так сталося, то зі всіма цими документами потрібно прибути до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки, і ця повістка буде анульована.

Варто наголосити, що згідно зі статтею 25 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» бронюванню підлягають військовозобов’язані, які працюють:

1) в органах державної влади, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, у разі, якщо це необхідно для забезпечення функціонування зазначених органів;

2) на підприємствах, в установах і організаціях, яким встановлено мобілізаційні завдання (замовлення), у разі, якщо це необхідно для виконання встановлених мобілізаційних завдань (замовлень);

3) на підприємствах, в установах і організаціях, які здійснюють виробництво товарів, виконання робіт і надання послуг, необхідних для забезпечення потреб Збройних Сил України, інших військових формувань;

4) на підприємствах, в установах і організаціях, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період. 

Критерії та порядок, за якими здійснюється визначення підприємств, установ і організацій, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період, встановлює Кабінет Міністрів України.

Військовозобов’язані, зазначені у частині першій цієї статті, не підлягають прийняттю на службу у військовому резерві.

Відповідно до нової процедури бронювання військовозобов'язаних, яку Кабінет Міністрів затвердив 27 січня, бізнес зможе забронювати до 50% військовозобов'язаних працівників, які є критично важливими, щоб підприємство продовжувало працювати.

За даними Європейської бізнес-асоціації, визначення підприємства критично важливим для економіки проводиться за вичерпним переліком критеріїв, зокрема:

- загальною сумою сплачених податків та інших зборів (перевищує 1,5 млн євро);

- сумою надходжень в іноземній валюті (еквівалент 32 млн євро);

- стратегічним значенням для економіки та безпеки країни;

- важливим значенням задоволення потреб територіальної громади, відсутністю заборгованості зі сплати ЄСВ, розміром зарплати - щонайменше середньої зарплати по регіону;

- резидентством "Дія Сіті".

Військовий комісар Львівщини пояснив, чому повістки вручають у громадських місцях та на блокпостах

На Львівщині кличуть на військову службу за контрактом: які вигоди обіцяють

З 1 жовтня жінки 14 спеціальностей мають стати на військовий облік

За мобілізованими на військову службу відтепер зберігаються лише місце роботи і посада

Відстрочка від призову військовозобов’язаних працівників: роз’яснення для роботодавців

Повістки про призов на військову службу законно вручатимуть у чотирьох місцях

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів