Парламент забронював ще чотири категорії військовозобов'язаних

21:38 4 листопада 2022 р.

Фото до новини

Верховна Рада ухвалила урядовий проєкт Закону про внесення змін до Закону «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо бронювання військовозобов'язаних на період мобілізації і на воєнний час.

У законі №7687 уточнено категорії військовозобов’язаних, які підлягають бронюванню на період мобілізації і на воєнний час, пише Dailylviv.com.

Зокрема, особи, заброньовані на період мобілізації і на воєнний час за органами державної влади, іншими державними органами, органами місцевого самоврядування, а також за підприємствами, установами і організаціями, у зазначений період можуть бути призвані на військову службу за їхньою згодою.

А порядок і критерії бронювання військовозобов’язаних за органами державної влади, іншими державними органами, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами і організаціями на період мобілізації та на воєнний час визначає Кабінет Міністрів України.

Згідно зі статтею 25 Закону «Організація і порядок бронювання військовозобов’язаних» бронюванню підлягають військовозобов’язані, які працюють:

1) в органах державної влади, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, у разі якщо це необхідно для забезпечення функціонування зазначених органів;

2) на підприємствах, в установах і організаціях, яким встановлено мобілізаційні завдання (замовлення), у разі якщо це необхідно для виконання встановлених мобілізаційних завдань (замовлень);

3) на підприємствах, в установах і організаціях, які здійснюють виробництво товарів, виконання робіт і надання послуг, необхідних для забезпечення потреб Збройних Сил України, інших військових формувань;

4) на підприємствах, в установах і організаціях, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період. Критерії та порядок, за якими здійснюється визначення підприємств, установ і організацій, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період, встановлюються Кабінетом Міністрів України.

Військовозобов’язані, зазначені у частині першій цієї статті, не підлягають прийняттю на службу у військовому резерві.

Порядок і організація бронювання, переліки посад і професій військовозобов’язаних, які підлягають бронюванню на період мобілізації та на воєнний час, визначаються цим Законом, актами Президента України та Кабінету Міністрів України. Під час дії воєнного стану бронювання військовозобов’язаних може також здійснюватися за списком військовозобов’язаних, поданим у встановленому Кабінетом Міністрів України порядку відповідним органом державної влади, іншим державним органом, органом місцевого самоврядування, підприємством, установою, організацією, зазначеними в частині першій цієї статті.

Цей Закон набирає чинності з наступного дня від дати його опублікування.

Відстрочка від призову військовозобов’язаних працівників: роз’яснення для роботодавців

Скільки працівників ІТ-компанії одержать дозвіл на поїздки за кордон і на яких умовах

Водіїв-військовозобов'язаних випускають за кордон за однієї умови

За мобілізованими на військову службу відтепер зберігаються лише місце роботи і посада

Військовозобов'язані повинні мати спецдозвіл на виїзд з місць проживання: від 30 діб до року

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів